Madrid Derbisinde Kazanan Çıkmadı

İki Madrid ekibini karşı karşıya getiren maçta Real Madrid, konuk ettiği Atletico Madrid ile 11 berabere kaldı Real Madrid, tüm kulvarlarda üst üste oynadığı 52. karşılaşmada da gol atmayı başardı

İspanya Birinci Futbol Ligi'ndeki (La Liga) 31. haftasındaki karşılaşmada Real Madrid, ağırladığı Atletico Madrid ile 1-1 berabere kaldı.

La Liga'da oynadıkları son 5 maçtan galip ayrılan iki Madrid temsilcisi, Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldi.

Madrid derbisinin ilk yarısında her iki ekip de savunmada kontrollü oynamaya dikkat etti. Maçın 31. dakikasında Real Madrid'in Portekizli yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun kaleci Oblak'ı geçerek çektiği şutta Atletico Madridli defans oyuncusu Stefan Savic, kale çizgisinde kafayla meşin yuvarlağa müdahale ederek gole izin vermedi. 38. dakikada gelişen Atletico Madrid atağında ise Antoine Griezmann'ın yerden sert vuruşunda kaleci Navas, topu kornere çeldi. İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid, Toni Kroos'un serbest vuruştan yaptığı ortada meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderen Pepe'nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu bölümden sonra daha atak oynamaya başlayan konuk ekip, beraberlik golünü 85. dakikada buldu. Sağ kanattan gelişen Atletico Madrid atağında, Yannick Carrasco'nun ortasında ceza sahasında topla buluşan Griezmann'ın yerden çektiği şutta meşin yuvarlak, kaleci Navas'ın yanından ağlara gitti: 1-1. Kalan bölümde başka gol olmadı ve karşılaşmadan iki takım da birer puanla ayrıldı.

Bu sonuçla bir maçı eksik Real Madrid, puanını 72'ye çıkardı. Atletico Madrid ise puanını 62 yaptı.

La Liga tarihinde oynanan 160. Madrid derbisinde takımlar 35. kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Söz konusu maçlarda Real Madrid 86, Atletico Madrid ise 39 galibiyet elde etti. Bu arada, Madrid derbisinde takımlar 20. kez 1-1 berabere kaldı.

Öte yandan eflatun-beyazlılar, tüm kulvarlarda üst üste oynadığı 52. karşılaşmada da fileleri havalandırdı. Fransız teknik adam Zinedine Zidane yönetimindeki Real Madrid, en son 26 Nisan 2016'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz temsilcisi Manchester City ile oynadığı maçta gol atmayı başaramamıştı.

Kaynak: AA