Kemer'de Dostluk Turnuvası

Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası’na Rusya Federasyonu, Almanya ve Kazakistan konsolosluk çalışanları ile Kemer ilçe protokolünün oluşturduğu takım katıldı.

Kemer Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen turnuva belediyeye ait halı sahada gerçekleştirildi.

Rusya Antalya Başkonsolosu Oley Rogoza, Rusya Antalya Ataşesi Alexander Ryumkov, Rusya Antalya 2. Konsolosu Uyachaslav Mikhaylov, Almanya’nın Antalya Muavin Konsolosu Jörg Fürstenau, Kazakistan Antalya Konsolos Yardımcısı Nyshankul Karatayeva ile Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karakayalı, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak’ın hazır bulunduğu turnuva, Türk ve Alman takımlarının karşılaşmasıyla başladı.

St. Petersburg metrosundaki terör saldırısında hayatını kaybeden siviller ve tüm terör mağdurları için saygı duruşu ve ülke milli marşlarının ardından başlayan Türkiye-Almanya maçı karşılıklı ataklarla başladı.

Maç, Alman takımının 4-3 galibiyetiyle sona erdi.

Daha sonra yapılan Rusya Federasyonu-Kazakistan karşılaşması ise Rusya Federasyonu 6-5 kazandı. Turnuva Türkiye ile Kazakistan’ın yapacağı 3.lük maçı ve finalde Almanya-Rusya Federasyonu maçlarıyla sona erecek.

Kaynak: İHA