Beyşehirli Milli Tekvandocu Avrupa Üçüncüsü Oldu

Bulgaristan’ın Sofya kentinde devam eden Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda kilosunda Avrupa üçüncüsü olan Beyşehirli milli tekvandocunun elde ettiği başarı, memleketi Konya’nın Beyşehir ilçesinde sevinçle karşılandı.

Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır yaptığı açıklamada, Beyşehir’in yetiştirdiği milli sporculardan Zeliha Ağrıs’ın Türk Milli Takımı formasıyla katıldığı Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonasında 53 kiloda üçüncü olduğunu söyledi.

Beyşehirli milli tekvandocunun elde ettiği Avrupa üçüncülüğü derecesiyle başarı kariyerine bir yenisini daha eklediğini belirten Çakır, şunları kaydetti, "Beyşehirimizin gururu haline gelen milli sporcumuz Ağrıs, ilk maçında Azerbaycanlı rakibini 12-6, ikinci maçında ise Polonyalı rakibini 22-2’lik sonuçla mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İspanyol rakibini de 8-2 yenerek yarı finale adını yazdıran Ağrıs, buradaki müsabakasında Alman rakibine altın vuruşla mağlup olarak kilosunda Avrupa üçüncülüğü ile yetinmek durumunda kaldı. Finale yükselmeyi kıl payı kaçıran Ağrıs, ülkemize Avrupa üçüncülüğünü kazandırdı. Başarısından ötürü kendisini tebrik ediyorum."

Kaynak: İHA