Naldökenliler 40 Yıldır İstedikleri Futbol Sahasına Kavuştu

Bornova Belediyesi’nin, Naldökenlilerin istekleri doğrultusunda projelendirdiği futbol sahası tamamlandı. Başka sahalara gitmek için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’dan servis isteyen futbolcu çocuklar ve gençler daha fazlasına kavuştu. Yapımı tamamlanan Naldöken Sahası, hem Naldöken Mahallesi’ndeki çocukların ve gençlerin antrenmanlarını yapmalarına imkan sağlayacak hem de amatör ve bölgesel amatör lig maçlarına ev sahipliği yapacak.

Bornova Belediyesi spor alanındaki yatırımlarına yenisini ekledi. Yerinden yönetim ilkesi çerçevesinde vatandaşların talepleriyle oluşturulan projeler bir bir hayata geçiriliyor. Naldökenlilerin en çok talep ettiği hizmetler arasında yer alan futbol sahası da tamamlandı. Naldöken Pazaryeri’nin alt kısmındaki alanda 460 metre uzunluğunda istinat duvarı oluşturuldu. Ardından 60X100 metre ebatlarındaki yapay çim futbol sahası tamamlandı. Soyunma odaları, hakem ve kulüp odalarının bulunduğu bina ile sahanın çevresindeki alanda bin 500 metrekare parke taş düzenlemesi de yapıldı. Kısa süre içinde sahanın kuzey ve güney cephelerine tribün de yapılacak.

"BAL Ligi standartlarına uygun olarak projelendirildi"

Yeni spor alanları oluşturmanın önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, ihtiyaç ve önceliklere göre projelerimizi hazırlayıp hızla yapıyoruz” dedi.

Naldöken Sahası’nın BAL Ligi standartlarına uygun olarak projelendirildiğini söyleyen Başkan Atila, “Burada çocuklarımız geleceğe daha umutlu bakacak. Yaptığımız anketlerde Naldöken’de alkol ve uyuşturucu kullanımının birinci problem olarak çıktığını gördük. Hem spor sahamız hem de yaptığımız kültürel faaliyetlerle çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Sporla uğraşan, kültürel faaliyetlere katılan çocukların gelecekte daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Bu saha, Naldöken’in gelişimine da katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Naldöken Mahallesi Muhtarı Mustafa Özgen, mahallelerine 40 yıldır saha yapılmasını istediklerini belirterek, “Yapmazlar, yapılamaz dendi. İnsanlarımız umudunu kaybetmişti. Art niyet aramıyorum ama önceki yöneticiler saha sorunumuzu bir türlü çözemedi” dedi.

Muhtar Özgen, Naldöken’e saha yapma projesinin nasıl ortaya çıktığını da anlatarak, “Mahallemizi ziyaret ettiğinde sporcu çocuklarımız Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila’dan servis istedi. O da bize servis işini halledeceğini ama kalıcı bir çözüm de bulacağını söyledi.

Söylediği gibi de yaparak kalıcı bir çözüm buldu ve sahamızı yaptı. Başkanımız Naldöken’de tarih yazdı. Sahamız açıldığında mahallemizin girişinde karşılayıp omuzlarımızda taşıyacağız” dedi.



İç saha avantajı kullanılacak

Minik ve genç takımların şimdiden sahada antrenman yapmaya başladığını söyleyen Muhtar Özgen, “Futbol sahamızın olmamasının da etkisiyle kötü alışkanlıklar artmıştı. Sahamızın açılmasıyla bu kötü alışkanlıkların azalacağını umuyoruz. Gençlerimiz kahvehane köşelerinden kurtulacak. Sigara ve adını anmak istemediğim kötü alışkanlıklardan kurtulacak. Çok güzel bir sahamız oldu. İsteyince yapılıyormuş. Mahallem adına Başkanımıza, Bornova Belediyesi personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Naldöken Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Barış Habacı da, sahanın Naldöken’in çehresini değiştirdiğini belirterek, “Evimizde oynamamız gereken maçlar için bile başka mahallelere gitmek zorunda kalıyorduk. Artık iç saha avantajımızı kullanarak rakiplerimizle maçlar yapabileceğiz. Çok güzel bir saha oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA