İzciler Bu Yıl Da Olimpiyatlarda Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü izcilik branşı tarafından ikincisi düzenlenen İzci Olimpiyatları’na bu yıl da katılım yüksek oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü izcilik branşı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İzci Olimpiyatları’na katılım hayli yüksek oldu. Sekapark tırmanma duvarı yanında kurulan alanda gerçekleşen etkinliğe Kocaeli’deki izcilik kulüplerinden 26 oba ve ekip katıldı.

Etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü izcilerinin yanı sıra Kartepe İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü ve Gölcük Belediye Spor Kulübü izcileri de faaliyete katıldı.

İlki geçtiğimiz yıl SEKASEM Sporcu Merkezi alanında gerçekleştirilen İzci Olimpiyatlarının ikincisi bu yıl Sekapark’ta gerçekleştirildi.

26 Oba ve ekibin katıldığı ikinci İzci Olimpiyatları 2 Nisan Pazar günü Sekapark Tırmanış duvarı yanında hazırlanan alanda gerçekleştirildi.

Olimpiyatlarda izciler obalar ve ekipler kategorilerinde engelli geçiş, denge tahtası, su taşıma, ok atışı, tırtıl, hedef vurma, izci düğümleri, sürünme, top taşıma, izci türeleri, yapboz etaplarından geçerken oldukça eğlenceli ve keyifli dakikalar geçirdi. İzcilere alana gelen velileri de destek verdi. Yarışmaya önceden kondisyon ve ön çalışma yaparak hazırlanan izciler, parkur boyunca kıyasıya mücadele ettiler. Oba ve Ekip ruhunu geliştirecek şekilde hazırlanan parkurda aynı zaman izciler temel bilgi ve becerilerini’de geliştirme fırsatı buldu. İkinci İzci Olimpiyatlarının sonunda dereceye giren oba ve ekiplere Olimpiyatlara katılan eğitimci izci liderleri madalya ve kupalarını takdim etti. Faaliyet sonunda ikinci İzci Olimpiyatlarına katılan izci ve liderler bir araya gelerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildiler.

Kaynak: İHA