Trabzonspor'un Avrupa Hedefi

Kulüp başkanı Usta: 'Şayet sezonun sonuna kadar bu pozitif grafiği sürdürebilirsek, önümüzdeki sezon takımımızı Avrupa kupalarında izlemenin büyük keyfini yaşayabiliriz'.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci bölümünde 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik alarak büyük bir çıkış yakalayan Trabzonspor'da kulüp başkanı Muharrem Usta, sezon sonuna kadar bu pozitif grafiği sürdürmeleri halinde, bordo-mavili takımı gelecek sezon Avrupa kupalarında izlemenin büyük keyfini yaşayabileceklerini belirtti.

Usta, Trabzonspor dergisinin nisan ayı sayısında ve kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, bugüne kadar kaydettikleri ilerleme ve dönüşümün büyük bir sabrın eseri olduğunu ifade etti.

Camianın yıllar boyu maddi, manevi hırpalanmış kulübüne karşı belki de başka hiçbir camianın sergileyemeyeceği bir sabır örneği gösterdiğini ve bugün emin adımlarla ilerledikleri yolun yapı taşlarını döşediğini vurgulayan Usta, 'Son 10 haftadır namağlubuz. Topladığımız puan 26. Son yılların en iyi serisidir bu. Trabzonspor'da üçüncü defa göreve gelen değerli hocamız Ersun Yanal'ın da en başarılı grafiğidir bu. Tıpkı onun da ısrarla vurguladığı gibi, 'Başarı tek başına gelmez.' Bu pozitif ivmeyi yakalamamızı, bu yükselişi gösterebilmemizi sağlayan birden fazla faktör var.' ifadesini kullandı.

İlk etkenin 2017 yılında taşındıkları yeni statlarının, yuvalarının yarattığı büyük heyecan olduğuna dikkati çeken Usta, şunları kaydetti:

'Peki o dev mabedimizdeki koltuklar boş kalsaydı? Futbolcularımız aynı motivasyonla sahaya çıkar mıydı? Taraftarlarımız, Medical Park Arena'daki ilk maçımızdan beri bizleri asla yalnız bırakmadı. Tribün ortalamamız, eski stadyumumuzdaki en yüksek seyirci sayımızı dahi aştı. 18 Mart günü Galatasaray'a karşı oynadığımız ve yeni yuvamızdaki ilk derbi olma özelliği taşıyan karşılaşmada tribünleri dolduran 41 bin 461 taraftar, camiamıza büyük bir 'öz güven' ve yönetim kurulu olarak bizlere zorlukları aşma noktasında taze bir inanç aşıladı. Bunun dışında sezonun başından beri pek çok sıkıntıyla boğuşan takımımızın bugün geldiği nokta itibarı ile taraftarımızın sabır ve sevgiyle ördüğü yolda emin adımlarla ilerlediğini görüyoruz. Takım olmak denilen o önemli hususiyeti henüz tam anlamıyla sağlamış değiliz; ancak biliyoruz ki çok ama çok yakınız. Ersun hocanın sezonun başından beri vurguladığı, teknik ekibi ile beraber başarmak için büyük bir emek harcadığı 'takım olma' nosyonu artık uzak bir ütopya olmaktan çıktı. Takımımızın yakaladığı başarı, takım içindeki uyum ve arkadaşlık, futbolcu ve taraftarlarımız arasındaki pozitif iletişim buna işaret ediyor. Şayet sezonun sonuna kadar bu pozitif grafiği sürdürebilirsek, önümüzdeki sezon takımımızı Avrupa kupalarında izlemenin büyük keyfini yaşayabiliriz. Sezon sonunda gerçekleştireceğimiz transferlerle kadromuza yeni ve doğru isimler ekleyerek Trabzonspor takımını geleceğe taşıyabiliriz.'

Kaynak: AA