Judo Grand Prix Müsabakaları 7-9 Nisan'da Antalya'da

Antalya’da yapılacak olan Judo Grand Prix müsabakalarının basın toplantısı ve kura çekimi çekimi yapıldı.

Antalya’da 7-9 Nisan tarihleri arasında yapılacak Grand Prix Judo müsabakalarının basın toplantısı ve kura çekimi gerçekleştirildi.

Judo Grand Prix müsabakalarında her kiloda birincilere 3 bin dolar, ikincilere bin 500 dolar, üçüncülere biner dolar verilecek. Toplamda 14 siklette 56 sporcuya ödül dağıtılacak olurken antrenörler ile beraber toplam ödül 100 bin doları bulacak.

Organizasyonun ülkemizde 4 yıldır yapıldığını ifade eden Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Dünya Judo Federasyon(IJF) Başkanı Marius Vizer’in dün akşam Antalya’ya geldiğini fakat rahatsızlığından dolayı toplantıya katılamadığını söyledi.



“Organizasyondan alnımızın akıyla çıkacağımızı biliyoruz”

Dünya Federasyon Başkanı Vizer’in organizasyonun Antalya’ya alınmasında çok büyük emeğinin olduğunu dile getiren Huysuz, “Çünkü kendisi Antalya’yı ve Türkiye çok seviyor. Bizlere destek veriyor. Biz buradaki organizasyondan alnımızın akıyla çıkacağımızı biliyoruz. Güzel bir organizasyon yapacağız. Gelen bütün konukları en iyi şekilde ağırlayacağımızı söylemek istiyorum” diye konuştu.



“Alınacak puanlar 2020 Yaz Olimpiyatları’nın puanlamasını belirleyecek”

Organizasyona 34 ülkeden 253 sporcunun katıldığını söyleyen Türkiye Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, “Önceki süreçte bu sayı 329’du. Gelecek hafta Avrupa Şampiyonası var. Avrupa Şampiyonası’na bütün milli takımlara ülkeler takımlarıyla katılıyor. Üç büyük organizasyon arka arkaya olacak. Maalesef bizim ülkemizdeki organizasyon sporcu sayısı az oldu. Kaliteli sporcular Avrupa ve Dünya ülkelerinin en iyi sporcuları burada. Olimpiyat şampiyonu sporcularımız burada, ülkelerin en iyileri burada. Buradan alınacak puanlar 2020 Yaz Olimpiyatları’nın puanlaması olduğu için dünya sıralamasının da yerini belirleyecek” dedi.



Müsabakalar başlıyor

Türk sporcularının aldığı madalyaları görmek için organizasyona gereken desteği sağladıklarını ifade eden Huysuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her şeyin en iyisini yapmaya uğraşıyoruz. İnşallah yarın sporcularımız iyi bir başlangıç yapacaklar. Üç gün boyunca iyi neticeler alacağız. Yarın 11.00’de müsabakalarımız başlıyor. Cumartesi günü 16.00’da açılış seremonimiz var. Ülkemizin spor için buradayız.”

Avrupa Şampiyonası’nda ülkemize madalyalar kazandırmayı bekliyoruz”

Avrupa Şampiyonası’nın hemen akabinde İslam Oyunları’nın olduğunu ifade eden Sezer Huysuz, “İslam Oyunları’nda da ülkemizi temsil edecek sporcuların en üst seviyede olması için çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonası’na da bizi en iyi şekilde hazırlandık. Takımımız beş aydır kampta. Takımlarımızın bu organizasyonu kazasız belasız atlatması için uğraşıyoruz. Zaten takımlarımız bu üç müsabakayı da kaldırabilecek sporculardan oluşuyor. İnşallah orada da güzel neticeler alacağız. Avrupa Şampiyonası’nda da ülkemize madalyalar kazandırmayı bekliyoruz” dedi.



“Antalya’da gençler bazında bir dünya şampiyonası olabilir”

Antalya’nın bütün dünyanın gözdesi olduğunu söyleyen Türkiye Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, “Turizm olarak biz de burada sporu yaygınlaştırmak, hem de buradaki güzel atmosferi, iyi olan ülkelere lanse etmek için büyük avantajı var. Otel konsept olarak, ulaşım olarak bu bizi rahatlatıyor. Güvenlik olarak bizi rahatlatıyor. Bu da bizim Antalya’yı ön plana koymamızı sağlıyor. Antalya’da büyük organizasyon yapmak için de kolları sıvadık. Büyükler bazında değil gençler bazında bir dünya şampiyonası olabilir” diye konuştu

Organizasyonda verilecek büyük ödülün kendi sporcularına gitmesini istediğini de sözlerine ekleyen Huysuz, “Paramız dışarıya gitmesin. Bizim milliyetçiliğimiz de var” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA