AA'nın Kuruluş Yıl Dönümü Nemrut Dağı'nda Kutlandı

Dağcılar, Anadolu Ajansının 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Nemrut Dağı'ndaki tarihi heykeller arasında kutlama pankartı açtı

Dağcılar, Nemrut Dağı'nın zirvesindeki tarihi heykeller arasında pankart açarak Anadolu Ajansının 97. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Adıyaman Kanyon, Doğa ve Dağcılık Kulübü Başkanı Mehmet Küçükkelepçe ile Dağcılık Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Ali Yılmaz, beraberlerinde gönüllü dağcılarla AA'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla henüz gün ışımadan Nemrut Dağı'na tırmanışa geçti.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan 2 bin 134 rakımlı Nemrut Dağı'na çıkmak için 2 kilometre tırmanan dağcılar, güneşin doğuşunu izledikleri zirvede, tarihi heykeller arasında 'Anadolu Ajansının 97. Yıl Dönümünü Kutluyoruz' yazılı pankart açtı.

Dağcılık Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Ali Yılmaz, AA'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Nemrut Dağı'nda etkinlik gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Bu kapsamda Nemrut Dağı'nın zirvesine çıktıklarını anlatan Yılmaz, 'Dünyanın pek çok ülkesinden güzel işlere imza atan Anadolu Ajansının bu kuruluş yıl dönümüne bizim de katkımızın olmasını istedik. Adıyaman'dan Nemrut'a aracımızla yaklaşık 80 kilometre yol yaptıktan sonra 2 kilometre de güneşin doğuşunu izlemek için zirveye çıktık. Güzel bir etkinlik ile sonlandırdık.' dedi.

Nemrut Dağı'nın zirvesinde pankartını açtıkları AA'nın, dünyada güzel haberlere imza atan bir kuruluş olduğunu dile getiren Yılmaz, 'Milli mücadele döneminde kurulan, birlik ve beraberliğimize katkı sunan basın kuruluşudur. Kendilerini tebrik ediyorum. Anadolu Ajansı, güzel işlere imza atıyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA