Genç Golfçüler Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun’da düzenlenecek olan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda golfün demo branş olarak ilk kez deneneceğinden Büyükşehir Golf Kulübü tarafından 16-19 yaş arasındaki işitme engelli 14 sporcuyu olimpiyatlara hazırladıklarını söyledi.

Temmuz ayında dünyanın en büyük 3. Spor organizasyonu olan ve Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonu olacak olan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları 18-30 Temmuz arasında Samsun’da düzenlenecek. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda bu sene ilk kez golf branşı denenecek. Samsun’da yapılan ve dünyanın denizden dolgu ilk ve tek golf sahası olma özelliği taşıyan Samsun Golf Sahası ve Akademisinde, olimpiyatlarda Türkiye adına yarışacak engelli sporcuların eğitimlerine başlandı.

“İşitme engelli genç golfçüler akademide olimpiyatlara hazırlanıyor”

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konu hakkında sunum yapan Mustafa Yurt, "Batıpark Dolgu Sahamızda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Belediyemizin birlikte yürüttüğü 300 dönümlük alan üzerinde 9 delikli golf sahası, antrenman sahası, golf kulüp binası, bakım hizmet binaları ve diğer alt yapı işleri tamamlanmıştır. Hali hazırda 9 çukurlu olarak yapımı tamamlanan sahamızı 18 çukura çıkarma çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Ayrıca Türkiye Golf Federasyonu’nun (TGF) işitme engelli sporculara ilişkin alt yapı oluşturulması projesi kapsamında; Büyükşehir Belediyemiz ve TGF ile Temmuz ayında Samsun’da yapılacak 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda golfün demo branş olarak ilk kez deneneceğinden Büyükşehir Golf Kulübü, 16-19 yaş arasındaki işitme engelli 14 sporcuyu olimpiyata hazırlamaktadır. Profesyonel işitme engelli golfçülerle yarışacak Türkiye’nin ilk milli takım sporcuları, teorik derslerin haricinde haftanın 5 günü antrenman yapmaktadır" dedi.

Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı en büyük turnuva olma özelliği taşıyan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’na yüzlerce ülkeden binlerce sporcu katılacak.

Kaynak: İHA