Dersimspor'dan Anlamlı Maç

Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden Dersimspor, 2-6 Nisan Otizim Farkındalık Haftası dolayısıyla otistik çocuklarla maç yaptı.

Atatürk Şehir Stadında gerçekleştirilen organizasyonda Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören otistik çocuklar, Dersimsporlu futbolcularla maç yaptı.

Renkli anlara sahne olan maçta skor tutulmazken, otistik çocuklar Dersimsporlu futbolcularla el ele tribünleri selamladı.

Dersimspor Kulüp Başkanı Murat Aran, yaptığı açıklamada, hem farkındalık yaratmak hem de çocukların güzel zaman geçirmesi amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Aran, 'Dersimspor olarak her daim özel bireylerimizin yanında olduk. Bugün de bir kez daha farkındalık programının bir parçası olmak adına Dersimspor ailesi olarak kardeşlerimiz ile sahada bir araya geldik. Amacımız toplumda ayrım olmadan bir arada yaşamak. Otizm bir hastalık değildir. Erken tanıyla, iyi bir eğitimle aşılabilir. Bu konuda Dersimspor ailesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Burada emek veren herkese teşekkür ederim.' diye konuştu.

Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Necla Ergün ise etkinliğe katılım sağladıkları için Dersimspor Kulübü ve futbolcularına teşekkür etti.

Kaynak: AA