TYF Başkan Adayı Barış Bul Açıklaması 'Türkiye'de Yüzme Politikası Oluşturacağız'

Türkiye Yüzme Federasyonu’nun 7 Nisan’da yapılacak Seçimli Olağanüstü Genel Kurul’unda başkan adayı olan Barış Bul, TYF’deki plansızlığı düzeltip, Türkiye’de yüzme politikası oluşturacaklarını söyledi.

Türkiye Yüzme Federasyonu’nun (TYF) 7 Nisan’da Ankara’da yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Genel Kurul’unda başkanlığa iki adaydan biri olan Barış Bul, tanıtım kampanyasını sürdürüyor. Türk yüzme camiasının yakından tanıdığı bir isim olan Bul, İstanbul’da basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya yönetim ekibinden Bayram Yalçınkaya ve Ömür Sönmez de katıldı.

Bul, amaçlarının insan odaklı bir yönetim getirmek olduğunu aktararak, “Ekip olarak, yola çıkarken, kurum ruhu ile hareket etmeyi birleştirici ve sorunlar karşısında inançlı bir tutum sergilemeyi ilke edindik. Sorunlara sorunlar ekleyerek değil, çözüm üreterek tüm yüzme camiasının yanında olacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yüzme sporunun ileri gitmesi için gelecek her türlü fikri ciddiyetle ele alacaklarının altını çizen Barış Bul’un projeleri arasında tüm branşların olacağı çalıştay, sürekli online eğitim, bölgesel kalkınma yapısı, her ay bir şehirde eğitim, antrenör ve sporcu ödül yönetmeliği, Anadolu kulüplerine pozitif ayrımcılık, Olimpiyat performans grupları, Anadolu antrenörlerine milli takımlarda staj, online bilgi edinme sistemi, finansal özkaynak oluşturulması ve yüzme hayat kurtarır projeleri yer alıyor.

“Birtakım problemler var”

Barış Bul, yüzme camiasında sürekli ileri gelen birtakım problemlerin olduğunu belirterek, “Bizler antrenörler olarak buna duyarsız kalamadık. Bugüne kadar bizleri kalp cerrahları, beyin cerrahları, iş kadınları ve bürokratlar yönetti. Biz kendi adımıza sorunları daha iyi biliyorduk. Bu sorunların çözümlerini de biliyorduk. Aktardık fakat çözülmedi. Bunun üzerine biz bu sorunları ve çözümleri bildiğimiz için daha iyi olacağını düşünerek böyle bir oluşum içine gittik. Ve bundan sonra sadece projeler konuşacak diyerek bir yola çıktık. İyi de bir ivme yakaladık diye düşünüyorum. Özellikle son yaşanan olaylardan sonra camia da arkamızda durdu. Camiadaki tüm antrenör arkadaşlarıma bu anlamda çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de yüzme politikası oluşturmak istiyoruz”

TYF Başkan adayı Barış Bul, hazırladığı projeler hakkında kısa bilgiler vererek, “Projelerden bahsetmek gerekirse öncelikle bizim yıllardır süre gelen bir plansızlığımız var. Bu plansızlığı düzeltebilmek adına Türkiye’de bir yüzme politikası oluşturmak istiyoruz. BU bizim için çok önemli. Önümüzdeki hafta bu iş bize kısmet olursa Ağustos’a kadar geçmiş federasyonun yaptığı programla devam etmek zorundayız. Dereyi geçerken at değiştirmek istemiyoruz. Burada sadece tek düşüncemiz Ağustos sonunda yapılacak Türkiye Şampiyonasını sporcuların ve velilerin talebiyle biraz daha öne almak olacak. Onun dışında herhangi bir program değişikliği yapmayı düşünmüyoruz. Sonrasında iyi bir çalışma yapıp 3 senelik bir faaliyet programı oluşturmak istiyoruz. Bu faaliyet programını ulusal ayaklarıyla birlikte belirleyip bütün yarışları bir kitapçık haline getirip Ağustos ayının başında yani yeni sezonda bütün kulüplere vermeyi taahhüt ediyoruz. Bu bence çok önemli. İki sene sonra gelen antrenörler sporcular hangi yarışı izleyeceklerini biliyorlar. Uluslar arası takvime uyarak kendi programımızla bunu mutlaka geliştireceğiz ve Ağustos ayının sonunda bu kitapçığı tüm kulüplere yollayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Barış Bul, birkaç proje hakkında açıklamalarda bulunarak projeler hakkında bilgi verdi. Bölgesel kalkınma yapısı projesi hakkında açıklama yapan Bul, “7 bölgede federasyon şubeleri açacağız. Birçok arkadaşımız Anadolu’da federasyona ulaşamamaktan yakınıyor. Kendi bölgesel yapılarını kurup çok daha kurumsal hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Online eğitim sistemi projesini anlatan Bul, “Bence çok önemli bir proje. İki aydır Anadoluyu geziyoruz. Anadolu’da ciddi bir bilgi eksikliği ve antrenör eksikliği var. Oradaki arkadaşlar İstanbul’daki diğer arkadaşlarla irtibat halindeler sürekli bir bilgi talebi var. Bunu kişisel işlerden çıkartıp kurumsal bir yapıya büründüreceğiz. Ve bu projeyle internet ortamını kullanarak eğitimler verdireceğiz. Ayrıca bir cep uygulamasıyla bilgiye kolay erişilmesini sağlayacağız. Bu uygulamada antrenör, veli ve sporcu kısımları ayrı olacak. Herkese ayrı bir bilgilendirme sistemi olacak. Sporcuların 24 saat ulaşıp soru sorabileceği bir beslenme uzmanımız mutlaka olacak. Milli takım antrenörlerimizin antrenman planları da bunun içerisinde yer alacak” açıklamasında bulundu.

Barış Bul, antrenör ve sporcu ödül yönetmeliği projesini tanıtarak, “Sosyal medyada bu projeleri tek tek verdik. Burada biraz açıklamak da istiyorum. Bu projemiz bence çok güzel bir proje. Bu projede belli kriterlerimiz ve çizgilerimiz olacak. Bu kriterler içerisinde bu kriterleri sağlayan sporculara ve antrenörlere federasyonun maddi desteği olacak. Bence bu da anadoludaki sporcuların kendi antrenörleriyle kalması için çok büyük bir fark oluşturacak ve sporcular anadoludan ayrılmadan oradan rahatlıkla devam edecekler” diye konuştu.

Kaynak: İHA