Türkiye Motokros Şampiyonası Kumluca'da Başlıyor

Türkiye Motokros Şampiyonası 2017 yılı yarışmalarının 1. ayağı 22-23 Nisan’da Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Motokros yarışları 2017 yılı yarışma takvimi açıklandı. Sezonun ilk yarışması 22-23 Nisan tarihlerinde Kumluca’da gerçekleştirilecek. Kumluca Belediyesinde düzenlenen toplantıda yarışma öncesi yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Türkiye Motosiklet Federasyonu Motokros Barnş sorumlusu Zeynur Öztürk, Beykonak Enduro Motosiklet Spor Kulübü Başkanı Bülent Dönmez, yarış organizatörü Süleyman Tuncer ve yetkililer katıldı.

Yarış ve parkur hakkında bilgi veren Türkiye Motosiklet Federasyonu Motokros Barnş sorumlusu Zeynur Öztürk, Kumluca Belediyesi tarafından yapılan parkurun çok güzel ve doğal bir parkur olduğunu, gelecek yıllarda bu parkurda Avrupa ve dünya şampiyonalarının yapılabileceğini söyledi.



Türkiye’deki 2017 yılı yarış sezonunun ilk ayağının Kumluca’da yapılacak yarışmalarla başlayacağını ifade eden Öztürk, “Bu yıl motokros şampiyonasına Kumluca’dan başlayacağız. Ardından Fethiye, Gönen, İstanbul, Afyon, İstanbul, Kaynaşlı ve İstanbul olarak 8 ayrı yarış yapılacak. Kumluca’da ilk defa bir Türkiye şampiyonası yapılacak olmasına rağmen şu ana kadar Bulgaristan ve Kıbrıs’tan sporcular katılacaklarını bildirdiler. Çok seyir zevki yüksek bir yarış olacağına inanıyorum” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da ilçede motor sporlarına meraklı gençlerin bulunduğunu ve zaman zaman motor yarışlarının yapıldığını belirtti.

Kaynak: İHA