İhlas Koleji Satranç Takımı Türkiye Şampiyonası'na Katılacak

İhlas Koleji Satranç Takımı Nevşehir’de düzenlenen Okul Sporları Türkiye Satranç Grup Karşılaşmaları Gençler Kategorisinde ilk dörde girerek Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti.

Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezi’nde düzenlenen turnuvada 50 takım ve 233 sporcu mücadele etti. Asım Turan, Mehmet Fatih Aydın, Mustafa Emir Gazioğlu, Hamza Oğuz Şenses’den oluşan İhlas Koleji Satranç Takımı gençler kategorisinde 12 takım arasında ilk dörde girdiler. İhlas Koleji Satranç Takımı bu sonuçların ardından 2-6 Mayıs tarihlerinde yine Nevşehir’de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olmak için mücadele edecek.

Yeltekin: “Satranç takımımıza Türkiye Şampiyonası’nda başarılar diliyorum”

Nevşehir’de düzenlenen turnuvada elde ettikleri sonuçla Türkiye Şampiyonası’na katılacak olan İhlas Koleji Satranç Takımı’nı İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin tebrik etti. Türkiye Şampiyonası öncesindeki eleme turunu geçtikleri için mutlu olduklarını ifade eden Yeltekin, hedeflerinin Türkiye Şampiyonası’nda madalya almak olduğunu söyledi.

Satranç sporunun önemli bir spor dalı olduğuna dikkat çeken Yeltekin, “Satranç kurum olarak değer verdiğimiz bir spor dalı. Geçtiğimiz aylarda okulumuzda İstanbul Küçükler Satranç Şampiyonası düzenledik. Okullarımızda öğrencilerimizi satranca yönlendiriyoruz. Satranç takımımıza da Türkiye Şampiyonası’nda başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA