Döşemealtı Güreş Takımı Yağlı Antrenmanlara Başladı

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Spor Kulübü Güreş takımı, kış kampının ardından yağlı antrenmanlara başladı.

23 Nisan tarihinde yapılacak olan sezonun ilk ve en büyük organizasyonları arasında yer alan Döşemealtı Yağlı Pehlivan güreşleri öncesi ilk yağlı antrenmanlarına başlayan Kırkgöz Döşemealtı Belediye Spor Kulübü Güreş takımı Başpehlivanları sezonu açtı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı Güreş Ağası Osman Ali Avcı, güreşçileri yalnız bırakmadı. Başkan Genç sporculara iki tepsi baklava ikram ederken, Güreş Ağası Avcı Başpehlivanların kazasız belasız bir sezon geçirmeleri için kurban kestirdi.

İyi bir kamp dönemi geçirdik

Başarılı bir kış dönemi kampı geçirdiklerini vurgulayan Antrenör Kemal Yılmaz, "2017 yılının ilk yağlı güreşleri için sporcularımız kispet giydiler. 23 Nisan da kendi saha ve seyircimiz önünde güreşe çıkacağız. Orhan Okulu, İsmail Koç, Ali Altun, Serkan Serttürk, Ali Yanatma, Ramazan Bircan ekip halinde kış ayından itibaren iyi bir kamp dönemi geçirdik. 23 Nisan öncesi kendi güreşlerimiz için kampa girdik. Ramazan Bircan’ın küçük bir sakatlığı var bir kaç gün dinlendikten sonra aramızda olacak. Bu yıl ki Döşemealtı güreşlerimize Kırkpınar’ın ilk 8 başpehlivanı olmak üzere toplam 55 başpehlivan katılacak” dedi.



Önceliğimiz Döşemealtı Güreşleri

Başpehlivan Orhan Okulu, "İlk güreşimiz kendi evimizde. Önceliğimiz Döşemealtı güreşleri. Yeni isimler aramıza katıldı ve hep birlikte çalışıyoruz. Kırkpınar’da da Altın Kemer’i Döşemealtı’na getirmek istiyoruz. Kumluca güreşlerinde de Altın Kemer hedefimiz. Tüm güreşçi arkadaşlarımızın sakatlık yaşamadan güzel bir sezon geçirmelerini diliyorum. Güzel bir kış sezonu geçirdim. Geçtiğimiz yıl biraz sakatlığım vardı. Geçen yıla göre bu yıl daha iyi bir sezon geçireceğiz. Bu yıl hedeflerimiz büyük. Tabi beklentilerde büyük. 2015 yılında olduğu gibi 2017 yılında da Altın Kemer’i Döşemealtı’na getireceğim. Kurtdereli güreşlerinde iki yıl üst üste iki kez kazandım.

Bu yıl da kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum."

Başpehlivan İsmail Koç ise, "2017 sezonunun ilk yağlı antrenmanına başladık. Kış sezonunu ağırlık, kondisyon ve dağ koşularıyla tamamladık. İlk hedefimiz 23 Nisanda yapılacak güreşlerde altın kemeri almak. Ondan sonra ise tüm organizasyonlarda derece yapıp altın kemerler almak ama tabi ki Kırkpınar’da altın kemeri hedefliyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Turgay Genç’e çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Başpehlivan Ali Altun da "23 Nisanda ilk güreşimize Döşemealtı Er meydanında çıkacağız. Sezonu açtık tüm arkadaşlarımıza başarılı ve sakatlıksız bir sezon geçirmelerini diliyorum. Belediye Başkanımız Turgay Genç bize sonsuz destek veriyor. İlçe halkıda yanımızda. Amacımız ilk olarak kendi güreşlerimizde altın kemer, ardından da Kırkpınar’dan altın kemeri alarak Döşemealtı’na getirmek istiyoruz.”

Döşemealtı Güreş Ağası, bu yıl da aday

Bu yıl üçüncü defa Güreş ağalığına aday olacağını açıklayan Osman Ali Avcı, "İki yıldır Döşemealtı’nın güreş ağasıyım. 23 Nisan’da Antalya Döşemealtı Er Meydanında Kırkpınar ruhunu yaşayacağız. Büyük bir organizasyon ile güreş sezonunu açıyoruz. Güreşçilerimizin bundan sonraki hedefi ise tabi ki Kırkpınar Altın Kemer’i alarak Döşemealtı halkımıza hediye etmek istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Halkımız 23 Nisan da yeşil sahalara çıkacak güreşçilerimizi yalnız bırakmasınlar. Herkesi davet ediyoruz. " diye konuştu.



23 Nisan’da Döşemealtı şenlenecek

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilk yağlı antrenmanı izledikten sonra yaptığı açıklamada, "Ulusal Eğemenlik ve Çocuk bayramımızı güreş organizasyonumuzla bütünleştiriyoruz. Şenlik havasında bir güreş olacak. Sezonun ilk güreşi Antalya da ve biz takım olarak güzel bir ekip kurduk. Çalışmaları ve kamp dönemleri gayet iyi geçti. İsmail Koç’u da takıma dahil ederek daha güçlü bir ekip haline geldik. Önceliğimiz sporcularımızın sakatlık yaşamadan hazırlanmaları. Döşemealtı güreş takımı tarihi Kırkpınar güreşlerinin de en iddialı takımı olduğuna inanıyorum. Bölgemizi ön plana çıkaracak adını duyuracak organizasyonlara yatırım yapıyoruz. Bunların başında da spor geliyor. Alt yapıda birçok sporcumuz yetişiyor ve her şey çok güzel gidiyor. Tüm halkımızı 23 Nisan tarihinde Döşemealtı er meydanına davet ediyorum. Bölgenin ilk ve en güzel güreşleri olacak. Döşemealtı güreş organizasyonlarını her yıl üzerine artı koyarak devam ediyoruz. Bu yıl da Kırkpınar ayarında çok güzel bir güreş olacağı düşüncesindeyim."

Kaynak: İHA