Havalı Tabancadaki Başarıyla Tesise Kavuştular

Kahramanmaraş'ta 5 yıl önce kurulan havalı tabanca takımının, 7'si Türkiye birinciliği olmak üzere 39 kupa ve 66 madalyası, kente yeni bir atış poligonu yapılmasını sağladı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kabakcı: 'Güzel başarıların ardından tesise kavuştuk'.

ERSOY SEVİNÇ - Kahramanmaraş'ta 5 yıl önce kurulan havalı tabanca takımının 7'si Türkiye birinciliği olmak üzere 39 kupa ve 66 madalyayla taçlandırdığı başarıları, kente atış poligonu kazandırdı.

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2012 yılında kurulan havalı tabanca takımı, 66 lisanslı sporcuyla şampiyonalarda başarılar elde etti.

Katıldıkları kadın, erkek, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 7 Türkiye birinciliği elde eden takım, 15 Türkiye ikinciliği ve 17 de Türkiye üçüncülüğüyle 39 kupa ve 66 madalyanın sahibi oldu.

Bir zamanlar Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzman çavuş olarak görev yapan Özkan Çivi ve Yusuf Tuğsat'ın antrenörlüğünde her yarışmadan başarılarla dönen takım, kente de bir atış poligonu kazandırdı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta artık Türkiye standartlarının da üstünde Havalı Silahlar Atış Poligonunun hizmete girdiğini söyledi.

Atış poligonun önemli bir yol hikayesinin olduğunu belirten Kabakcı, 'Güzel başarıların sonucu bu tesise kavuştuk. Gençler ve çocuklar yaklaşık 5 yıl önce başladığımız bu branşta, eski poligonda yaptıkları antrenmanlardan sonra başarı elde etti. Bu başarılar sonucu bugün Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile müdürlüğümüzün ortak projesiyle güzel bir tesis ortaya çıktı.' dedi.

Sporcuların artık yeni tesiste daha donanımlı imkanlarla antrenman yapabildiğini vurgulayan Kabakcı, sporcuların bu modern tesis sayesinde, Türkiye'yi başarıyla temsil edip madalyalar kazanmaya devam edeceğine inandığını ifade etti.

Gençlere fırsat verildiğinde önemli başarılara imza atabileceklerine dikkati çeken Kabakcı, 'Çocuklara fırsat verildiğinde, poligonlar sunulduğunda hiç görmedikleri bir branşı da icra edebiliyorlar. Bu fırsatlar verilmese bu branşı bilmeyebilirlerdi. Sporcularımız bu branşta önemli bir tesis elde etti. Bizler de bu branşta güzel tesislerin hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlerimize fırsat verecek ve onlardan başarılar bekleyeceğiz.' diye konuştu.

Sporculardan Samet Yaprak ise 2 yıl önce havalı tabanca sporuna başladığını belirterek, 'Bu spor sayesinde hayatım düzene girdi. Eski poligonda sporcu sayısı fazla ama çalışma alanı dardı. Yeni poligon sayesinde şampiyonalara daha iyi hazırlanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA