Fenerbahçe'de Hedef Kupa

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Kayserispor’u ağırlayacak olan Fenerbahçe, ilk maçtaki 3-0’lık galibiyetle büyük avantaj yakaladı. Sarı-lacivertlilerde hedef, kupayı kazanarak sezonu Türkiye Kupası’yla kapatmak.

Spor Toto Süper Lig’de lider Beşiktaş’ın 11 puan gerisinde kalan Fenerbahçe, gözünü Ziraat Türkiye Kupası’na dikti. Çeyrek final ilk maçında Kayserispor’u deplasmanda 3-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, ikinci maç öncesinde büyük avantaj yakaladı. Bir önceki turda Beşiktaş’ı kupanın dışına iten Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’ın da elenmesiyle kupanın en büyük favorisi olarak öne çıkıyor. Turu geçmesi durumunda Medipol Başakşehir-Akhisar Belediyespor eşleşmesinin kazananı ile yarı finalde karşılaşacak olan Fenerbahçe’de hedef sezon sonunda kupayı kaldırmak.

Son 5 senede 2 kez kazandı

Vitor Pereira yönetiminde geçtiğimiz sezon kupada finale yükselmeyi başaran Fenerbahçe, final maçında Galatasaray’a 1-0 kaybetmişti. 2014-2015 sezonunda İsmail Kartal yönetiminde yarı finale kadar yükselen ancak Bursaspor’a elenen Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunda ise gruplara kalamamıştı. Ersun Yanal’ın takımı şampiyon yaptığı sezonda Türkiye Kupası’nda 4. turda Fethiyespor’a elenen Fenerbahçe, grup maçlarının dışında kalmıştı. Sarı-lacivertliler, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında ise kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

Kaynak: İHA