Digorlu Tırmanışçılar Nevşehir'den Madalyayla Döndü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Minikler, Küçükler ve Gençler Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası’na katılan Digorlu sporcular Kars’a madalyayla döndü.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde yapılan “Minikler, Küçükler ve Gençler Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası’na Digor’dan 7 sporcu katıldı.

Hocaları Buket Akça nezaretinde şampiyonaya katılan 7 sporcudan 6’tısı finallere kaldı. Küçükler B kategorisinde Havvanur Altun rakiplerini geçerek 2’nci oldu. Gümüş madalya alan Altun, gözyaşlarına boğuldu. Dicle Duman ise 3’ncü olarak bronz madalya aldı.

Buket Akça yönetiminde 2 bin 700 nüfuslu Digor’da Duvar Tırmanış Sporuyla tanışan öğrenciler kısa sürede hazırlanmalarına rağmen katıldıkları yarışmalardan dereceyle dönmeleri Kars’ta da sevinçle karşılandı. Digorlu sporcular kendilerine fırsat verildiğinde neler yapacaklarını bir kez daha Türkiye Şampiyonası’nda aldıkları madalya ile gösterdi.

Digor İlçesi’nde Beden Eğitim Öğretmeni olarak görev yapan Milli Sporcu ve Beden Eğitim Öğretmeni Buket Akça, “Digor’da yoğun uğraşlarla ve birçok kişinin desteğiyle bir tırmanış duvarı yaptırdık. İmkansız gibi gözüken ama gerçekleşen güzel bir hikaye bu. Bu yola çıkarken tek istediğim buradaki çocuklara dokunabilmek, hayatlarına yön verebilmek, değiştirebilmekti. 2 bin 700 nüfuslu sadece bir caddeden ibaret küçük bir ilçe, kimsenin bilmediği bir branş! Karşı tarafı inandırmak güçlü. Ne sözler verdim, ne vaatlerde bulundum. Kimileri inandı, kimileri inanmadı ama Ben inandım ve Digorlu sporcularla başardık” dedi.

“Yutkundum ve gözyaşlarımı tutamadım”

Çok zor şartlarda bugünlere geldiklerini ifade eden Buket Akça, duygulandığını ve gözyaşlarına boğulduğunu söyledi.



Akça, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Minikler Küçükler ve Gençler Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası’nda kürsüde 2 sporcunun bizim sporcularımız olması, yoktan var ettiğimiz, doğuda küçük bir ilçede başladığımız ve geldiğimiz nokta, zorluklar ve madalyalarını benim takmamla, yaşadığım her şey gözlerimin önünden geçti. Öncesi, o an ve sonrası, yutkundum ve mutluluk gözyaşlarım. İnanılmaz bir duygu onlara dokunmak. Onlara ve kendime verdiğim sözleri tutmak. Bu güzel hikaye de bana ve bu pırıl pırıl çocuklara destek sağlayan herkese minnettarım” diye duygularını paylaştı.

Kaynak: İHA