'Defans İçin Önemli Bir İsimle Görüşüyoruz'

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, “Puan farkını kapatmak için önümüze fırsat geldi. Orada oynamak her zaman zor. Amacımız kazanmak” dedi. Ergün ayrıca defans bölgesine önemli bir ismi transfer etmek için görüştüklerini açıkladı.

Galatasaray, Süper Lig’in 26. haftasında evinde karşılaştığı Adanaspor’u 4-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, “Hepimizin beklediği bir skor. Bugün tempolu ve arzulu bir oyun koydu takımımız sahaya. Özellikle ilk yarıda. Bunun meyveleri ilk yarının başında gelmeye başladı.

Mücadeleden ve sonucun bu şekilde olmasından memnunuz. Daha önce böyle oynayıp da kazanamadığımız ya da böyle oynamadan da kazandığımız maçlar oldu. Bundan sonra bizim amacımız bütün maçları kazanmak. Biz kazanalım, rakiplerin puan kaybıyla üst sıralara tırmanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.



“HİÇBİR ZAMAN HEDEFSİZ KALAMAYIZ”

Tudor’un gelmesinden sonra takım ile hoca arasında bir süreç olduğunu belirten Ergün, “Burası Galatasaray, amacımız belli. Hiçbir zaman hedefsiz kalamayız. Şu an takımda uyum var. Sakat oyuncularında baya toparladık. Kısa vadede Bruma da dönebilirse eksiğimiz olmayacak. Son saniyelerde Eren biraz korkuttu ama bir şeyi yok. Önümüzde Başakşehir maçı var. Puan farkını kapatmak için önümüze fırsat geldi. Orada oynamak her zaman zor. Amacımı kazanmak” şeklinde konuştu.



“FENERBAHÇE MAÇINDAN ÖNCE BAŞAKŞEHİR ÖNEMLİ"

23 Nisan’da TT Arena’da oynanacak Fenerbahçe maçının hatırlatılması üzerine Cenk Ergün, “Maçtan sonra teknik heyet İle Fenerbahçe maçına daha 20 gün olduğunu konuştuk. Arada da çok önemli Başakşehir maçı var. Biz Başakşehir maçını kazanalım ki Fenerbahçe maçı daha da anlam kazansın. Elbetti ki Galatasaray - Fenerbahçe maçları çok önemli ama öncelikli olan maç Başakşehir” diye cevap verdi.

“SEZON SONU İÇİN VERİLMİŞ BİR KARAR YOK”

Sneijder’in karşılaşmaya yedek başlamasının ve gelecek sezon takımdan gideceği yönde çıkan haberlerin sorulmasına Ergün, “Sezon sonu için hiçbir şekilde verilmiş bir karar yok. Çeşitli haber var ama bunlar spekülasyon. Sözleşmesi bitecek olan var, devam eden var, kiralıktan dönecek olan var. Bu daha belirlenmiş bir süreç değil. Sneijder, Nigel de Jong, Tolga ilk 11 başlaması beklenen bir olay. Ama bugün hocamız bu şekilde kurdu. Oyun planını ona kurdu. Bu maçta çıkan kadronun bir sonraki maçta çıkacak diye bir şey yok. Elimizdeki oyuncular sezonun kalan maçlarından şans verildiği zaman en üst seviyede kendi performanslarını gösterecekler. Hepsinin bu performansları önümüzdeki senenin kadro planlanmasında temel olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

“DEFANS İÇİN ÖNEMLİ BİR İSİMLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Defans bölgesine gelecek sezon için transfer çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Ergün, “Sözleşmesi biten Chedjou var. Dolayısıyla o bölgeye bir ihtiyacımız da görünüyor. İsimlerden bağımsız olarak Galatasaray’a yakışan önemli bir ismi takımımıza katmak için ön görüşmeleri yapıyoruz” diye konuştu.

(Oğuzhan Ort/İHA)

Kaynak: İHA