Cenk Ergün’den çarpıcı açıklamalar

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, 4-0 kazanılan Adanaspor maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cenk Ergün'ün açıklamaları şu şekilde:

Sonucun bu şekilde olmasından mutluyuz. Böyle oynayıp kazanamadığımız maçlar olmuştu. Son haftalarda söylediğim gibi bizim amacımız kalan tüm maçlarımızı kazanmak. Dolayısıyla biz kazanalım, rakipler puan kaybetsin… Biz de üst sıralara tırmanalım.

Hocanın gelmesinden sonra oyuncuların adaptasyonu, hocanın adaptasyonu, arada geçen zaman, sakatlıklar ve onların toparlanması… Fakat burası Galatasaray. Amacımız belli. Hiçbir zaman hedefsiz kalamayız. İyi bir uyum var. Sakat oyuncularımız döndü. Kısa vadede Bruma da dönebilirse bir sıkıntı kalmayacak. Son anlarda Eren bizi korkuttu ama kötü bir haber gelmedi. Şimdi önümüzde Başakşehir maçı var. Puan farkını kapatmak için şans geldi. Orada oynamak her zaman zor. Amacımız kazanmak.

Fenerbahçe maçına 20 gün var. Önümüzde ise çok önemli bir Başakşehir maçı var… Onu kazanalım da Fenerbahçe karşılaşmasının önemi artsın. Elbette ki GalatasarayFenerbahçe maçları her zaman önemli. Öncelikle konsantre olmamız gereken maç Başakşehir… Onu kazandıktan sonra burada dolu tribünler önünde oynayalım.

Şu an için sezon sonuna bağlı hiçbir karar verilmiş değil. Hali hazırda kadroda oynayan oyuncuların hakkında bir çalışmamız yok. Çeşitli haberler çıkıyor ama bunlar spekülasyon. Sonuçta bu bir süreç. Sözleşmesi devam eden ya da bitecek oyuncularımız var. Kiralık oynayanlar var. Belirlenmiş kararlar yok. Wesley, Nigel ya da Tolga'nın ilk 11 oynaması her zaman beklenen oyuncular ama hocamız bu hafta kadroyu böyle kurdu. Milli takımdan, sakatlıktan dönen isimler var. Hazırlandılar ve oyun planını buna göre yaptılar. Şans gelince de bunu uyguladılar. Bu maçta çıkan kadronun bir sonraki karşılaşmada olacağı anlamına gelmiyor. Dolayısıyla bir hafta hazırlanıp bakalım. Elimizdeki oyuncular görev verildiği zaman en üst seviyede performans verebilecek durumda. Bu onların yükümlülüğü aslında. Oyuncuların göstereceği performans da gelecek sezonun kadro planlamasında temel olacaktır.

İsimlerden bağımsız savunmaya bir takviye çalışmamız var. Sözleşmesi biten arkadaşımız var. Dolayısıyla bir ihtiyacımız var sezon başlangıcı. Bu nedenle her mevkide olduğu gibi Galatasaray'a yakışacağını düşündüğümüz önemli bir ismi takımımıza katmak için ön çalışmalarımızı yapıyoruz.

Başkanımızın biz cezası var. Burada olsaydı da stada gelemeyecekti ama sebebini bilmiyorum.