'3.Tour Of Mersin' Anamur'dan Start Aldı

İçel Uluslararası Bisiklet Turu ‘Tour Of İçel’ Anamur’dan start aldı.

4 etap olarak düzenlenen "Tour Of İçel" ilk etabı Anamur Saçkan Kavşağından start aldı. Anamur - Gülnar, Yanışlı olmak üzere 133 kilometrelik ilk etap tamamlanacak.

Yarışmalara Türk milli takımı ve özel kulüplerinin yanı sıra Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Bulgaristan, Belarus’tan 11 takım katılıyor.

"Tour Of İçel" start verilmeden önce bir konuşma yapan İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Sporu İçel’de hayat tarzı haline getirmek, ilimizi bir spor kenti ve spor turizminin başkenti yapmak için yoğun çaba harcıyoruz.

Tour of İçel’i de tıpkı diğer ulusal ve uluslararası organizasyonlarımız gibi; hem ilimizin değerlerini tüm ilçeleriyle birlikte tanıtan, hem de İçelimizin spor kenti kimliğini daha da güçlendiren önemli bir adım olarak görüyoruz. Her biri alanında marka olan ve 4 gün boyunca Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Silifke, Erdemli, Mezitli, Tarsus, Çamlıyayla, Toroslar ve merkez ilçelerimizde yarışacak olan sporcularımızın tüm bu ilçelerimizin doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle tanışmalarını en büyük kazanım olarak görüyorum" dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise yarışmacılara Anamur muzu ikram etti.

Kaynak: İHA