Ulusal Dağ Bisiklet Yarışları'nın İlk Ayağı Büyükçekmece'de Yapıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Dağ Bisiklet Yarışları’nın ilk ayağı bu yıl ilk kez Büyükçekmece’de düzenlendi. Büyükçekmece Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen yarışlarda yarışmacılar kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Dağ Bisiklet Yarışları’nın ilk ayağı bu yıl ilk kez Büyükçekmece’de düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Büyükçekmece Bisiklet Kulübü işbirliği ile gerçekleşen yarışlarda, yarışmacılar Tepekent Korusu’ndaki 4 kilometrelik zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Sezonun ilk yarışında bisikletçiler Yıldız B, Yıldız A, Genç Erkek, Elite Erkek, Master 30+, Master 40+ Master 50+, Yıldız Bayan, Genç Bayan ve Elite Bayan olmak üzere 10 kategoride pedal çevirdi. Yaklaşık 4 kilometrelik parkurda mücadele eden sporcular için uluslararası UCI Dağ Bisikleti Yarışı kurallarının geçerli olduğu yarışlarda, sporcular parkuru tamamlamak için yoğun çaba sarf etti.

"4 kilometre uzunluğunda sert bir parkur"

Güzel bir etkinlik olduğunu belirten Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Gazi Bilir, "Büyükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlemiş olduğumuz sezonun ilk dağ bisikleti yarışını Büyükçekmece’de başlatmış olduk. Federasyonumuzun yıllık planında yer alan ilk dağ bisikleti yarışı. 2017 yılının ilk yarışı olması sebebiyle güzel bir havada, yaklaşık 150 sporcunun katılımıyla yarışımızı gerçekleştirdik. Parkurumuz 4 kilometre uzunluğunda. Biraz sert bir parkur. Öğleden önceki yarışlarımız, yıldız erkekler ve masterler arasında başladı.

Öğleden sonra saat 13.00’da da elit erkek, elit bayan, genç erkek ve genç bayanlar arasında yapılacak. Saat 15.00’da da ödül töreniyle yılın ilk faaliyeti sona ermiş olacak" diye konuştu.



Ceylan: "Hedefim birincilikti, hedefime ulaştım"

Parkurun çok zor olduğunu söyleyen Esat Ceylan, "İlk federasyon yarışım. Yokuşa dayanıklılığım güzel. Arkadaşlarımı orada geçtim, biraz avantajım orada oldu. Hedefim birincilikti, hedefime ulaştım" şeklinde konuştu.

Yıldız bayan kategorisinde birinci olduğunu belirten Muğla Gençlik Spor yarışmacısı Gülçin Arat ise, "Güzel bir yarış oldu. Parkurda biraz zor yerler vardı ama yine de güzeldi" dedi.

Kaynak: İHA