Güreş Açıklaması 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

Şampiyonanın son gününde mindere çıkan 4 Türk sporcudan grekoromen stil 130 kiloda Osman Yıldırım finale yükseldi.

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde mindere çıkan grekoromen stil 130 kiloda Osman Yıldırım, akşam bölümünde altın madalya mücadelesi verecek.

Macaristan'ın Szombathely kentindeki şampiyonada Osman Yıldırım ilk maçında 2. turda Rus Zurabi Gedekhauri'yi 4-2, çeyrek finalde de Norveçli Oskar Marvik'i 9-1 teknik üstünlükle yenerek yarı finale yükseldi. Bu turda da Alman Jello Krahmer'i 9-0 teknik üstünlükle geçen Türk güreşçi adını finale yazdırdı.

Osman Yıldırım final müsabakasında Litvanya'dan Mantas Knystautas ile mücadele edecek.

66 kiloda Volkan Çakıl, 2. turda Letonyalı Aleksandrs Jurkjans ile karşılaştı. Rakibi karşısında başarılı olamayan Türk güreşçi, minderden 12-8 mağlup ayrıldı ve elendi.

75 kiloda Fatih Cengiz, ilk turda Letonya'dan Jevgenijs Kolcovs'u 8-0 teknik üstünlükle yenerek 2. tura çıktı. Bu turda Danimarkalı Rajbek Alvievich Bisultanov'u da 2-1'lik sonuçla geçen Fatih, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Rus Akhmed Kaytsukov ile eşleşen Türk sporcu rakibine 10-1 teknik üstünlükle mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

85 kiloda Ali Cengiz, 2. turda Hırvat Ivan Huklek ile mücadele etti. Rakibini 9-4'lük skorla saf dışı bırakan Türk güreşçi çeyrek finalde Alman Denis Maksymilian Kudla ile eşleşti. Rakibi önünde minderden 4-3 yenik ayrılan Ali Cengiz de elenen sporcular arasına katıldı.

Şampiyonada final müsabakaları TSİ 18.00'de başlayacak.

Kaynak: AA