Voleybol Açıklaması 19 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası

Milli takım, Macaristan ve Slovakya'nın ortaklaşa düzenleyeceği şampiyonaya katılmak için yarın Slovakya'ya gidecek.

Voleybolda 19 Yaş Altı Erkek Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na katılmak üzere yarın Slovakya'ya gidecek.

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Macaristan ve Slovakya'nın, 22-30 Nisan tarihlerinde ortaklaşa düzenleyeceği şampiyonada mücadele edecek milli takım, grup maçları için yarın Slovakya'ya hareket edecek.

Ay-yıldızlı ekip, Puchov kentinde yapılacak müsabakalarda, sırasıyla Çek Cumhuriyeti, Fransa, Finlandiya, Romanya ve ev sahibi Slovakya ile karşılaşacak. Grup maçlarını ilk iki sırada bitiren ekipler, yarı finalde çapraz eşleşecek. Yarı final ve final maçları Macaristan'ın Györ kentinde oynanacak.

Milli Takım Antrenörü Ümit Hızal, Ankara ile İstanbul'daki antrenmanlar ve Rus Milli Takımı ile yaptıkları hazırlık maçlarının çok verimli geçtiğini belirterek, 'İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimize inanıyoruz. Şampiyona için hedefimizi adım adım belirledik. Öncelikli olarak hedefimiz; grupta ilk ikide yer almak. Ekip olarak Avrupa Şampiyonası'nda en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

19 Yaş Altı Milli Takımı'nda yer alan sporcular ve Türkiye'nin TSİ maç programı şöyle:

- Sporcular

Onur Çukur, Murat Üç, Onur Soydan, Ahmet Can Büyükgöz, Kaan Gürbüz, Hakan Kemerli, Batuhan Avcı, Ali Deniz Yılmaz, Yiğit Yıldız, Ahmet Samet Baltacı, Batuhan Karaca, Adis Lagumdzija

- Maç programı

22 Nisan Cumartesi:

16.00 Çek Cumhuriyeti-Türkiye

23 Nisan Pazar:

16.00 Türkiye-Fransa

24 Nisan Pazartesi:

21.00 Finlandiya-Türkiye

26 Nisan Çarşamba:

21.00 Türkiye-Romanya

27 Nisan Perşembe:

21.00 Slovakya-Türkiye

Kaynak: AA