Minik Taraftarlar Maçlara Renk Katıyor

Elazığ'da öğretmen Mehmet Arıkanoğlu'nun, sporu sevdirmek ve taraftarlık bilinci aşılamak için basketbol müsabakalarına götürdüğü ilkokul öğrencileri, coşkulu tezahüratlarıyla ilgi uyandırıyor Takımlarının galip gelmesi halinde maç sonunda koşarak sahaya giren ve sevinçlerini oyuncularla paylaşan çocuklar, renkli görüntüler oluşturuyor İlkokul öğrencisi Zeynep Koper: ''Kötü tezahürat yapılmazsa bizler futbol maçlarına da gidebiliriz ve bundan mutluluk duyarız''.

İSMAİL ŞEN - Elazığ'da sınıf öğretmeni Mehmet Arıkanoğlu'nun sporu sevdirmek ve taraftarlık bilinci aşılamak için basketbol müsabakalarına götürdüğü minik öğrenciler, coşkulu tezahüratlarıyla dikkati çekiyor.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Elazığ İl Özel İdare takımını desteklemek için Elazığ İl Özel İdaresi Spor Kompleksi'nde oynanan maçları izlemeye gelen Elazığ İsmet Paşa İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde yaptıkları tezahüratla takımlarını coşkuyla destekliyor.

Maç esnasında kendilerine ayrılan bölümde toplanan minik taraftarlar karşılaşma boyunca yaptıkları seviyeli tezahüratları ile büyüklere örnek oluyor. Takımlarının galip gelmesi halinde maçın sonunda koşarak sahaya giren ve sevinçlerini oyuncularla paylaşan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturuyor.

Öğretmen Arıkanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporun çocuğun fiziksel gelişiminin yanı sıra sosyal yönden gelişimine de katkı sunduğunu ve okul başarısını olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Sporun ayrıca çocuklarda birlik ve beraberlik ruhunun gelişimine de katkı sağladığını işaret eden Arıkanoğlu, bu bakımdan öğrencilerini yaklaşık bir yıldır hafta sonu oynanan basketbol maçlarına getirdiğini aktardı.

Mehmet Arıkanoğlu, eğitim ve öğretimin sadece okulun dört duvar arasında olmadığını işaret ederek, 'Bu etkinlikle öğrencilerimize, sporun, kardeşlik duyguları içerisinde dostça bir yarış olduğunu kavratmak, onlara yenmenin de yenilmenin de doğal olduğunu anlatmaya çalışıyorum. En önemlisi de öğrencilere sportif manada olumlu davranışlar kazandırmak istiyorum.'' dedi.

- Öğrencilere taraftarlık bilincini aşılıyor

Öğretmen Arıkanoğlu, son yıllarda sporda şiddetin ve kötü tezahüratın azalmasına yönelik uygulanan tribün kapatma, para cezası ve elektronik biletlerin bloke edilmesi gibi uygulamaların bunu büyük ölçe de azalttığını dile getirdi.

Çocuklara sporu sevdirmenin yanı sıra kötü ve çirkin tezahürattan uzak durmaları için taraftarlık bilinci de aşılamaya çalıştığını vurgulayan Arıkanoğlu, şunları kaydetti:

''Çocuk gördüğünü yapar, burada güzel şeyler görürse yarın stadyuma gittiği zaman da yine güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Bunun için öğretmen arkadaşların, okul müdürlerinin, beden eğitimi öğretmenlerinin öğrencilere bu konuda zaman ayırmaları gerekiyor.''

Mehmet Arıkanoğlu, öğrencilerin seviyeli ve coşkulu tezahüratlarıyla salondaki herkesin sevgisini kazandıklarını sözlerine ekledi.

- 'Futbol maçlarına da gitmek istiyoruz'

Öğrencilerden Zeynep Koper, futbolu çok sevdiğini ancak bazen maç esnasında yapılan kötü ve çirkin tezahüratlardan dolayı ailesinin maça götürmediğini söyledi.

Futbol maçlarına gitmek istediklerini aktaran Koper, ''Kötü tezahürat yapılmaza bizler futbol maçlarına da gidebiliriz ve bundan mutluluk duyarız. Mutlu olunca da kendimizi daha iyi hissederiz ve derslerimize daha iyi çalışırız.'' dedi.

Muhammed İbrahim Demir ise öğretmenin kendilerini basketbol maçlarına getirmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, 'Büyüklerimizin küfürlü tezahüratlarından dolayı futbol maçlarına gidemiyoruz, ailelerimiz izin vermiyor. Büyüklerimizden küfürlü tezahüratlar yapmamalarını diliyorum.'' diye konuştu.

Kaynak: AA