'Madalya İçin Güreşeceğiz'

İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Gençalp: 'Samsun'a son dünya şampiyonu unvanıyla gidiyoruz. Bu sene daha iyisini yapmaya çalışacağız' 'Tüm sıkletlerde altın madalya için güreşeceğiz' 'Hedefimiz bir önceki olimpiyatlardan daha çok madalya almak'

BUĞRA ERSAVAŞ - Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nda (2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları) mücadele edecek Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Necmi Gençalp, 'Tüm sıkletlerde altın madalya için güreşeceğiz.' dedi.

Gençalp, İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı'nın Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sürdürdüğü kampta AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Şubat ayında gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda milli takım kamp kadrosunu oluşturduklarını belirten Gençalp, 'Şimdi ikinci kampımızı yapmaya başladık. İlk olarak Niğde Demirkazık'ta yükseklik kampı gerçekleştirdik. 30 Nisan'a kadar Ankara'dayız. Sonra yeniden Demirkazık ve son olarak da Samsun kampımızla oyunların hazırlığını tamamlayacağız.' ifadelerini kullandı.

Sporcu havuzunun geniş olmaması nedeniyle Samsun'da mücadele edecek kadroyu hemen hemen belirlediklerini dile getiren tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu:

'Bu takım geçen sene İran'da yapılan dünya şampiyonasında birinci oldu. 2013'te Bulgaristan'da da takım halinde şampiyonduk. O zaman 7 sıklet vardı ve 7 final yaptık. 4 şampiyon, 3 ikinci çıkararak şampiyonluğa ulaştık. Samsun'a son dünya şampiyonu unvanıyla gidiyoruz. Bu sene daha iyisini yapmaya çalışacağız.'

- Babalardan sonra sıra çocuklarda

Necmi Gençalp, 1991 yılından beri işitme engelliler güreşinde yer aldığını hatırlatarak, 'Burada çok büyük emeklerimiz var. Zaman zaman normal güreş milli takımlarına gitsem de uzun yıllardır bu camianın içindeyim. Babalarını şampiyon yaptım, sıra çocuklarında.' dedi.

Gençalp, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları aday kadrosunda yer alan Cemal Çavdar'ın babası Cemil Çavdar ve Ahmet Coşar'ın babası Alparslan Coşar'ı daha önce şampiyon yaptığını anımsattı.

- Samsun'un ev sahipliği

Milli takım sporcularına 'Hedefiniz altın madalya olsun' telkininde bulunduğunu aktaran Gençalp, hedeflerine ulaşmak için çok çalıştıklarını söyledi.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak olması nedeniyle çok daha heyecanlı ve istekli olduklarını vurgulayan Gençalp, 'Gerçekten büyük bir organizasyon. Sekiz sıklette mindere çıkacağız. Tüm sıkletlerde madalya için güreşeceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Necmi Gençalp, Türk sporunun madalya anlamında lokomotifinin güreş olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Biz güçlü bir takımız ve güç her zaman karşı tarafı baskı altına alır. Oyunların Samsun'un ev sahipliğinde yapılması da ayrıca bir avantaj olacak. Çocuklarımız özveriyle iyi çalışıyor. İnşallah madalya rekoru kırmak istiyoruz. Hedefimiz bir önceki olimpiyatlardan daha çok madalya almak.'

Kaynak: AA