Samsunspor İkinci Yarıda Açıldı

TFF 1. Lig’in ilk yarısında 16 haftada 11 puan toplayan Samsunspor, ikinci yarıda geride kalan 9 haftada hanesine 14 puan yazdırdı.

İlk yarıyı 2 dönem transfer yasağı yüzünden genç ağırlıklı futbolculara şans vererek geçiren Samsunspor, ikinci yarı itibariyle transfer yasağının kalkmasıyla birlikte 5 yabancı ve 8 yerli olmak üzere 13 futbolcu transfer etti. Kırmızı-beyazlılar devre arası transfer döneminde Fenerbahçe’den Caner Koca, Aytemiz Alanyaspor’dan Gökay İravul, Kayserispor’dan Ekram Reşmen, Konyaspor’dan Aldülkerim Bardakçı, Vedat Bora, Altınordu’dan Göksu Türkdoğan, Kenan Karışık, Evkur Yeni Malatyaspor’dan Ahmet Burak Solakel, Bosna-Hersekli Eldin Adiloviç, Excelsior’dan kaleci Tom Muyters, Göztepe’den Famoussa Kone, Go Ahead Eagles’tan Kevin Brands ve St. Pölten’den Jeroen Lumu’yu renklerine bağladı. Muharrem Efe, Mehmet Çakır, Alperen Pak, Abdülsamet Yıldırım ve Metehan Genç ile de yollarını ayırdı.

Samsunspor’dan en kötü ilk yarı performansı

Samsunspor, bu sezon 16 maç üzerinden oynanan sezonun ilk yarısını 2 galibiyet, 5 beraberlikle 11 puanla son sırada tamamladı. Samsunspor’da ilk yarı Murat Gürbüzerol 3, Halil İbrahim Pekşen 2 ve Mustafa Sevgi 1 gol atma başarısı göstererek, sadece 3 futbolcu rakip fileleri havalandırabildi. Kırmızı-beyazlılar, böylece ligdeki en kötü ilk yarı performansını sergiledi.

İkinci yarı toparlandı

Yeni transferlerle birlikte 2. yarıya iyi başlayan Samsunspor, 9 karşılaşmada 11 gol atarak, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 11 gole devre arasında transfer edilen Kone 4, Kevin 2, Göksu 1, Gökay 1 golle katkı verirken, birer gol de Murat, Hasan ve N’Diaye’den geldi. İlk yarıda sadece 3 futbolcu gol atma başarısı gösterirken, 2. yarıda ise 7 farklı futbolcu gol sevinci yaşadı.

Samsunspor, bu sonuçların ardından ligin son sırasında başladığı 2. devreye 25. haftada topladığı 25 puanla 14. sıraya kadar yükseldi.

Kırmızı-beyazlılar bu hafta Pazartesi günü Balıkesirspor’u konuk edecek.

Kaynak: İHA