Levent Eriş Açıklaması 'Evlatlarımız Bugün Onur Mücadelesi Verdi'

TFF 1. Lig’in 26. haftasında İçel İdman Yurdu, evinde ağırladığı Şanlıurfaspor’u 3-2 mağlup etti. İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Levent Eriş, futbolcuların onur mücadelesini verdiğini söylerken ve Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Ogün Temizkanoğlu ise hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına futbolculardan Nurullah Kaya, Güven Varol ve Sinan Kaloğlu ile birlikte katılan İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Levent Eriş mücadeleyi değerlendirdi. Eriş, maçın önüne birçok konuşmanın geçtiğini belirterek, "Bizim bu evlatlarımız bugün bir onur mücadelesi verdi. Bu öyle ağızdan kolay çıkıyor ama sahaya çıktıktan sonra öyle kolay gerçekleşen bir hadise değil. Orada akıtılan alın teri, orada verilen mücadele, skorun da her şeyin de önüne geçiyor. Bu çocuklarımın hepsini yürekten kutluyorum" diye konuştu.



"Bu işler geçmişin işleri"

Büyük bütçelerle kurulan takımlara karşı çok iyi mücadele ettiklerini söyleyen Eriş, "Bu mücadele o kadar anlamlı, o kadar değerli ki... Karşımızda müthiş paralarla kurulan takımlar, müthiş primlere oynayan takımlar var. Ama aylardır burada ciddi sıkıntılar yaşayan, hakikaten ekonomik anlamda hiçbir destek görmeyen bir oyuncu grubu var. Bu oyuncu grubunun hepsi Türkiye liglerinin en değerli oyuncuları. O yüzden de bu oyuncular bu kadar onurlu mücadele veriyorlarsa bu şehrin ileri gelenleri, bu şehrin hizmet edenlerin, bu şehirden beslenenler bir sesimizi duysunlar. Bu işler zor işler. Bu işler geçmişin işleri. Bu çocukların yanında olalım, sahip çıkalım. Nerede bu şehrin ileri gelenleri, nerede bu şehrin esas sahipleri. Bugün taraftarımız bağırıyor, ’Sahipsiz şehrin sahipsiz çocukları’ diye. Ne kadar doğru bir ifade. Lütfen sesimizi duyun. Kimseden birşey dilenmiyoruz. Diyoruz ki İçel İdman Yurdu elden gidiyor. İçel İdman Yurdu’nun ismi Türkiye’ye kolay yerleşmedi. Bu değere, bu formaya sahip çıkın" diye konuştu.



"Ligde kalacağız kimse bundan endişe etmesin"

Herkesi takıma bir kez daha sahip çıkmaya çağıran Eriş, "Biz maç kazanırız. Bu çocuklar aslan yürekli çocuklar. Bu çocukları onurlu mücadele veriyorlar. Sadece yanında olun. Gitmesin İçel İdman Yurdu elden. Maçı kazanırız. Daha da kazanırız. Ligde de kalacağız. Kimsede bundan endişe etmeyecek. Biz bu onurlu yürüyüşümüzde bir sefer gövdemizi taşın altına koyduk. Gövdesini koyan çocukların mücadelesine sadece biz ağabey olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başkada birşey yapmıyoruz. Sadece onların yanında olmaya çalışıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Sinan Kaloğlu: "Şehir bizi desteklemiyor"

Futbolcu Sinan Kaloğlu ise çok dolu olduklarını kaydederek, "Onurlu bir mücadele yapıyoruz. Bu şehir bu onurlu mücadelemizin yanında değil. En çok da bizi üzen bu. Antrenman yaptığımız yerde bırakın antrenman yapmayı, yürünmez bile. Gelsinler bizim ne ortamda çalıştıklarımıza baksınlar. Bazı belli insanların sırtında bu kulüp yürümez. Gelip bize yardımcı olsunlar, destek olsunlar. Biz hepsiyle birlikte gücüz. Biz bu ligde kalacağız. Öyle ya da böyle kalacağız. Ama bizim yanımızda olanların isimleri tarih boyunca söylenecek. Bizim yanımızda olmayanlar kim olursa olsun bu şehirde onun utancı ile gezecek" şeklinde konuştu.

Güven Varol da İçel İdman Yurdu’nun koca bir çınar olduğunu kaydederek, "Burada bir aile içindeyiz. Yapa yalnızız. Bu çınarı yaşatmaya çalışan futbolcular ve teknik heyet var. Bu bizim varoluş mücadelemizde yanımızda olan taraftarlarımız var. Herkesi bir ayaklanmaya davet ediyorum. Bu takım ikinci yarının başıyla birlikte ligde kalacağını gösterdi" ifadelerini kullandı.

Nurullah Kaya ise 16-17 yıldır bu kulüpte oynadığı vurgulayarak, "Bu sene gibi bir tabloyu daha önce hiç yaşamadım. Herşeye rağmen şehirden hiçbir destek alamıyoruz. Halende bize destek vermiyorlar. Biz şehre ait olan bir armanın yere düşmemesi için mücadele ediyoruz. Kendi çabalarımızla bir yere kadar dayanıyoruz ama bizim de kırılma noktamız var. Gerçekten maddi boyutunu geçtik. Manevi olarak bizim yanımızda olabilecek insanları bekliyoruz" dedi.



"Rakibi küçümsemeyeceksin"

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Ogün Temizkanoğlu, kendi takımıyla ilgili çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını vurgulayarak, "Hiç beklemediğim bir performanstı. Çok çok daha iyi olmamız gerekiyordu. Özellikle alt sıralardan kurtulmak için, Antep’in de kaybettiği bir haftada puan farkını açmak istedik. Fakat oyuna iyi başlayamadık, oyunu da iyi bitiremedik. Yanlış neydi göreceğiz. Önümüzdeki maça bakmak zorundayız. Umut ediyorum ki futbolcular da aynı şekilde bir hayal kırıklığı yaşıyordur. Çünkü buradaki mağlubiyetler çok acı olabilir. Bundan sonra işini çok daha ciddi yapan oyuncularla yola devam edeceğiz. Bu formayı terletmek istiyorlarsa doğru düzgün terletecekler. Sırf sahaya çıkmayla değil, o sahaya çıktıklarında mücadele etmesini de bilecekler. Toptan korkmayacaklar. Rakibi küçümsemeyecekler. 10 gündür söylüyorum. Maalesef kimse almamış. Bunun bir rayına sokacağız. Herkes kendi kafasına göre değil bizim istediğimiz gibi oynayacak. İçel’i de tebrik ediyorum. Aslanlar gibi mücadele ettiler" diye konuştu.



İçel İdman Yurdu’lu oyunculardan sahipsizlik protestosu

Öte yandan maçın bitiş düdüğünün ardından İçel İdman Yurdu’nun oyuncuları, kentten yeteri kadar destek almadıkları için farklı bir protesto eylemi gerçekleştirdiler. Oyuncular maçın ardından formalarını çıkararak, sahada dizildikleri şekilde formaları orta sahaya dizdiler. Ardından taraftarla buluşan oyuncular, galibiyet sevincini yaşadılar.

Kaynak: İHA