Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe Maçından Notlar

Fenerbahçe'de teknik direktör Advocaat, Süper Lig'de son oynanan Atiker Konyaspor maçının 11'ine göre 3 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü Sarılacivertlilerin Hollandalı futbolcusu Van Persie, ligde 10 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı Kardemir Karabükspor Kulübü, tribüne Anadolu Ajansının 97. kuruluş yılını kutlayan pankart astı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Kardemir Karabükspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, ligde son oynadıkları Atiker Konyaspor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı.

Hollandalı teknik adam, Atiker Konyaspor maçında ilk 11'de forma giyen Roman Neustaedter, Ozan Tufan ve Jose Fernandao'nun yerine, Jeremain Lens, Simon Kjaer ve Robin van Persie'yi oynattı.

Sarı-lacivertli ekip, Fabiano, Van der Wiel, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Lens, Alper, Chahechouhe ve Van Persie 11'iyle sahaya çıktı.

Fenerbahçe'de, Ertuğrul Taşkıran, Ozan Tufan, Sow, Şener Özbayraklı, Volkan Şen, İsmail Köybaşı ve Neustaedter ise yedek kulübesinde şans bekledi.

- Van Persie 10 maç sonra

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, Süper Lig'de 10 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligde son olarak 15. haftadaki Gençlerbirliği maçında 11'de sahaya çıkan Van Persie, daha sonra ya kadroya giremedi ya da sonradan oyuna dahil oldu.

- Lens ve Kjaer döndü

Babasının cenazesine katıldığı için Atiker Konyaspor maçında oynayamayan Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens, formasına kavuştu.

Ligde 10 Mart'ta oynanan Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasından sonra babasının cenaze töreni için Surinam'a giden Lens, 21 gün sonra Kardemir Karabükspor maçıyla sarı-lacivertli formayla sahaya çıktı.

Atiker Konyaspor'la oynanan maçta sakatlığı nedeniyle oynayamayan Danimarkalı stoper Kjaer de tekrar ilk 11'deki yerine döndü.

- Fenerbahçe'de 2 eksik

Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor karşısına 2 eksikle çıktı.

Sarı-lacivertlilerde, kolu kırıldığı için sezonu kapatan Jose Fernandao'nun yanı sıra kaleci Volkan Demirel, Karabük'e getirilmedi. Volkan sakatlığının ardından antrenmanlara başlasa da bu maçta riske edilmedi.

Teknik direktör Dick Advocaat, bu iki ismin yanı sıra Emmanuel Emenike, Miroslav Stoch, Salih Uçan, Oleksandr Karavaiev'i 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

- Kardemir Karabükspor'da 3 eksik

Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe karşısında sakatlıklar nedeniyle 3 futbolcusundan faydalanamadı.

Sakat olan defans oyuncusu Kerim Zengin, maç kadrosundaki yerini alamadı. Son yapılan antrenmanda sakatlanan Abdou Razack Traore ile Ermin Zec'i riske atmayan teknik direktör Zoran Barisic, bu iki oyuncuyu da kadroya dahil etmedi.

Ev sahibi ekibin çalıştırıcısı, ligin 25. haftasında deplasmanda oynadıkları Medipol Başakşehir maçında sahaya sürdüğü kadroda 3 değişiklik yaptı.

Medipol Başakşehir müsabakasında ilk 11'de mücadele eden Gaman, Traore ve Poko'nun yerine Latovlevici, Skulason ve Lazarevic şans buldu.

Kardemir Karabükspor maça Ahmet Şahin, Papp, Dany, Barış Başdaş, Latovlevici, Skulason, Ceyhun Gülselam, Bliznichenko, Tanase, Lazarevic ve Seleznov 11'iyle başladı.

Kırmızı-mavililerin yedek kulübesinde ise Ercüment Kafkasyalı, Gaman, İlhan Depe, Yatabare, Poko, Serdar Deliktaş ve Fatih Atik oturdu.

Öte yandan, 14 bin kişi kapasiteli Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nı Kardemir Karabüksporlu taraftarlar doldurdu. Fenerbahçe taraftarı da tribünde kendine ayrılan bölümde yerini aldı.

- Anadolu Ajansının 97. kuruluş yılı

Kardemir Karabükspor Kulübü, Anadolu Ajansının 97. kuruluş yılını kutladı.

Karadeniz temsilcisinin Fenerbahçe'yle oynadığı maçta maraton tribününe 'Anadolu Ajansının 97. kuruluş yıl dönümünü kutlarız' pankartı asıldı.

Kaynak: AA