Kanocular Olimpiyatlara Macar Antrenörle Hazırlanacak

Türkiye, olimpiyatlarda en fazla madalyanın dağıtıldığı branşlardan kanoda, 2020 Tokyo'ya daha fazla sporcu göndermek için Macar antrenör Gabor Kulcsar ile kamp çalışmalarını sürdürüyorTürkiye Kano Federasyonu Başkanı Kabakçı: 'Bizim öncelikli hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. Bu anlamda Macar bir antrenörle anlaşma sağladık ve çalışmalara başladık'

DURMUŞ GENÇ - Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın öncelikle hedeflerinin olduğunu ve bu aşamada Macar bir antrenörle anlaşma sağladıklarını söyledi.

Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Durgunsu Kano Aday Milli Takım ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) seçme değerlendirme test yarışlarını Köyceğiz ilçesinde tamamladıklarını ve milli takıma seçilen sporcuların yeniden kampa alındığını belirtti.

Daha önce seçilen sporcuların da 2 aydır Köyceğiz'de kamp çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Kabakçı, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu vurguladı.

Kanonun olimpiyatlarda en çok kürsüye çıkılan spor dallarından olduğunu, sporcuların daha fazla madalya toplayabilmesi için de çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini anlatan Kabakçı, 'Bizim öncelikli hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. Bu anlamda Macar bir antrenörle anlaşma sağladık ve çalışmalara başladık. Sporcularımız şu anda çok iyi düzeyde.' dedi.

- 'Gelecek yıllarda çok daha iyi olacağız'

Milli Takım için anlaşma sağlanan antrenör Gabor Kulcsar'ın Macaristan'da görev yaptığını 1986 yılında Macaristan'da dünya şampiyonu olmuş eski bir sporcu olduğunu vurgulayan Kabakçı, şöyle konuştu:

'Kendisi aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerinde antrenörlük yapmış. Ülkemizi yakından biliyor ve tanıyor. Bu antrenörümüzün yanına da ülkemizdeki genç antrenörleri kanalize ederek onların da yetişmesini sağlıyoruz . Antrenörümüz sporcularımızın şuandaki durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Gelecek yıllarda çok daha iyi olacağız.'

Kabakçı, çalışmalar kapsamında önümüzdeki dönemde düzenlenecek yarışların planlamasını yaptıklarını da anlattı. Milli Takım kampları ve gidecekleri uluslararası yarışlar bulunduğuna değinen Kabakçı, 'Büyüklerde iyi sporcularımız var ve bunların arkasından da çok iyi sporcularımız geliyor. Gençlerde özellikle 23 yaş altında iddialıyız. Bu sporcular 2020'ye giderken bizim büyük sporcularımız olacak. Hedefimiz öncelikle 2020'de daha çok sporcuyla katılıp madalyaları alabilmek.' ifadelerini kullandı.

Kano Federasyonu olarak bu sene 'gelişme yılı' olduğunu belirten Kabakçı, yoğun bir çalışma ve yarışma temposuna gireceklerini, 2020 Olimpiyatları'na kadar ciddi anlamda çıtayı yükselteceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA