Milli Sporcular Avrupa Atmalar Kupası'na Hazır

Açık hava sezonunun Avrupa’daki ilk yarışması olan Avrupa Atmalar Kış Kupası’nın 17. edisyonu, İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nda bulunan Gran Canaria kentinde gerçekleşecek. Türkiye kafilesi Avrupa Atmalar Kış Kupası için Gran Canaria’ya 14 atletle gidiyor.

11-12 Mart tarihlerindeki iki günlük Avrupa Atmalar Kış Kupası’nda büyükler ve U23 yaş gruplarında dört atma branşında toplam 16 yarışma yapılacak. Türkiye, organizasyona 14 atıcıyla katılıyor.

Geçen yıl Atmalar Kupası’nda üçüncü olan ciritçi Emin Öncel, U23 kategorisinde bu kez şampiyonluk için yarışacak. Emin yarışma öncesinde, “Sezonun ilk uluslararası müsabakasında hedefim ülkemizi iyi bir şekilde temsil edip madalya almak. Bunun için de elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. İnşallah her şey umduğumuz gibi yolunda gider ve ülkeye mutlu döneriz” ifadelerini kullandı.

Takımın en deneyimli isimlerinden Olimpiyat madalyalı Eşref Apak ise, çekiç atmada Özkan Baltacı ile birlikte Türkiye’yi temsil edecek. Geçen yılın Avrupa Atmalar Kupası şampiyonu gülleci Osman Can Özdeveci de Gran Canaria ekibinde bulunuyor. Özdeveci, “Geçen sene olduğu gibi İstiklal Marşı’nı okutmak için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Çekiççi Kıvılcım Kaya Salman ise İspanya’da hedefinin 69 metreyi aşmak olduğunu ve bu derecenin kendisine madalya getireceğine inandığını belirtti.



Tuğsız, Kolak’la yarışacak

Bu yılın ilk yarışması Seyfi Alanya’da Türkiye rekorunu yenileyen ciritçi Eda Tuğsuz, Gran Canaria’da U23 kategorisinde madalya adayları arasında bulunuyor. Tuğsuz’un rakipleri arasında cirit atmada geçen yaz sürpriz bir şekilde Olimpiyat altınını kazanan 1995 doğumlu Hırvat Sara Kolak da bulunuyor.

Türkiye, Gran Canaria’da şu isimlerle podyum arayacak:

ERKEKLER

Disk atma (U23): Yusuf Yalçınkaya

Çekiç atma (Büyükler): Eşref Apak, Özkan Baltacı

Çekiç atma (U23): Tolgahan Yavuz

Cirit atma (U23): Emin Öncel

Gülle atma (Büyükler): Hüseyin Atıcı

Gülle atma (U23): Osman Can Özdeveci

KADINLAR

Disk atma (U23): Nurten Mermer

Çekiç atma (Büyükler): Kıvılcım Kaya Salman, Tuğçe Şahutoğlu

Çekiç atma (U23): Şengül Polat

Cirit atma (Büyükler): Berivan Şakır

Cirit atma (U23): Eda Tuğsuz

Gülle atma (U23): Sare Bostancı

Kaynak: İHA