'İklim İçin Işıklarını Kapat, Geleceğini Aydınlat'

İklim değişikliğine dikkati çekmek için dünya genelindeki bazı önemli yapıların ışıklarını bir saatliğine kapattığı 'Dünya Saati' etkinliği, 25 Mart'ta gerçekleştirilecek.

İklim değişikliğine dikkati çekmek için dünya çapında çok sayıda anıtsal yapının ışıkları, 25 Mart'ta bir saatliğine kapatılacak.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, 'Dünya Saati' etkinliği bu yıl 25 Mart'ta 20.30-21.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye'den Topkapı Sarayı, İzmir Saat Kulesi, Uçhisar Kalesi, Dolmabahçe Sarayı, Kurşunlu Külliyesi, Süleymaniye Camisi ve İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin de yer aldığı önemli yapıların katılacağı etkinlik kapsamında bazı kurumlar da aynı saatte dekoratif aydınlatmalarını söndürecek.

Üniversitelerin yanı sıra bu yıl ilk kez iki spor kulübünün de destek vereceği etkinlikte, Beşiktaş ve Galatasaray statlarının dış ışıkları kapatılarak iklim değişikliğine dikkat çekilecek.

Öte yandan, Türkiye'deki etkinlik kapsamında, Akdeniz ormanlarının korunması için bağış kampanyası başlatılırken, 'ORMAN' yazıp tüm telefon operatörlerinden 8486'ya kısa mesaj atılarak kampanyaya 10 TL karşılığında destek sağlanabilecek.

Kaynak: AA