'Engellilerin Başarılarını Ortaya Koyacak Projeler Hazırlıyoruz'

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname gereği Kayapınar Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Kılıç, belediyenin verdiği destekle Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası'na katılarak üçüncü olan engelli sporcuyla görüştü.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) gereği Kayapınar Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonasına katılarak üçüncü olan sporcuyla bir araya geldi.

Kılıç, belediyenin verdiği destekle 3-5 Mart'ta Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Alanya'da düzenlenen Görme Engelliler Yüzme Şampiyonasına katılan ve üçüncü olan Diyarbakır Anadolu Mezopotamya Engelliler Spor Kulübü sporcusu Mehmet Fatih Meşe ile görüştü.

Kulüp başkanı Mehmet Emin Gülen ve Meşe ile görüşen Kılıç, belediye olarak engelli vatandaşlara ve sporculara her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Başarısından dolayı Meşe'yi tebrik eden Kılıç, ilçede engellilere yönelik projeler ürettiklerini söyledi.

Kılıç, şunları kaydetti:

'Engelli vatandaşlarımız için yürüttüğümüz çalışmalar yalnızca onlara istihdam sağlamak ya da fiziki mekanlarda kendilerini acındıracak bir hizmet anlayışı değil. Bilakis kendilerini hayata bağlayacak, hedeflerini ve ideallerini gerçekleştirerek başarılarını ortaya koyacak projeler hazırlıyoruz. Onlar için sadece tesisler yapıp, maddi destekte bulunmuyoruz. Sporcularımızla bir araya gelerek, onlara vakit ayırarak, aramızdaki gönül bağını güçlendireceğiz.'

Gülen ise Kılıç'a, kulübe ve engelli sporculara verdiği maddi, manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA