Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası

Fransa'nın Vittel kentindeki organizasyonda Erdal Meriç Dal, genç erkekler olimpik yayda finale yükseldi.

Milli sporcu Erdal Meriç Dal, Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nda genç erkekler olimpik yay kategorisinde finale yükseldi.

Fransa'nın Vittel kentindeki organizasyonda, olimpik yay elemeleri yapıldı. Bu kategoride finale yükselen tek Türk sporcu, genç erkeklerde Erdal Meriç Dal oldu.

Erdal Meriç Dal, sırasıyla Danimarkalı, İtalyan, İngiliz ve Moldovalı rakiplerini eleyerek, altın madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Milli sporcu, 12 Mart Pazar günü yapılacak final karşılaşmasında Fransız Thomas Chirault ile eşleşti.

Bu kategoride yarışan Alptekin Fırat ilk, Özhan Alp Şehit ise ikinci turda elendi.

Büyükler kategorisinde ise erkekler olimpik yayda Emre Yasa ile Burak Bereket ilk, İbrahim Ethem Gülacar da ikinci turda rakiplerine kaybetti.

Kadınlar olimpik yayda Begünhan Ünsal, çeyrek finale kadar yükselmesine rağmen bu turda Fransız rakibine elenmekten kurtulamadı. Aybüke Aktuna'nın ilk turda elendiği kategoride Çiğdem Egemen, organizasyona ikinci turda veda etti.

Genç kızlar olimpik yayda ise Fatma Buket Aycan, çeyrek finalde İtalyan rakibini geçemedi. İlk turda iki Türk sporcu eşleşirken, Düşsel Gerçelman, Elifnaz Özen'i yenerek tur atladı. Düşsel ikinci turda elendi.

Makaralı yay elemeleriyle devam edecek şampiyona, 12 Mart Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA