Genç Hokeyciler Osmaniye'de Kampa Girdi

Türkiye Hokey Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Erdoğan: 'Son iki yılda 16 yaş altı Avrupa şampiyonalarında erkekler takımımız şampiyon oluyor. Kızlarımız da ikincilik, üçüncülük dereceleri elde ediyor'

16 Yaş Altı Erkek Hokey Milli Takımı'nın belirleneceği kamp Osmaniye'de başladı.

Fakıuşağı Mahallesi'ndeki tesislerde başlayan kampa, 12 ilden 40 sporcu katılıyor, 5 antrenör görev yapıyor.

Hokey Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Yücel Erdoğan, AA muhabirine, hokeyde tesisleşmenin artmasıyla büyük başarılar elde edileceğine inandığını belirtti.

Erkek takımın ardından kadın milli takımının kamp yapacağını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

'Altyapı çok önemli, federasyonumuz bu anlamda büyük bir aşama kaydetti. Geleceğin başarılı sporcularını yetiştirilmesi açısından bu kamplar çok önem taşıyor. Son iki yılda 16 yaş altı Avrupa şampiyonalarında erkekler takımımız şampiyon oluyor. Kızlarımız da ikincilik, üçüncülük dereceleri elde ediyor. Bu başarıların elde edilmesi, tesisleşmenin önemini gösteriyor. Hokey 100 yıla aşkın olimpik bir branştır. Ülkemizde de son yıllarda büyük gelişimler yaşanıyor. Bolu ve Antalya’da hokey sahası planlaması var.”

Hokey Milli Takımı Antrenörü Mehmet Özkan da genç sporcular arasından belirlenecek isimlerin milli takımın kadrosunu oluşturacağını vurgulayarak, 'Milli takım temmuzda Polonya’da yapılacak Hokey 5S Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacak. Şampiyona tarihine kadar belirli aralıklarla kamplarımız devam edecek. Yaptığımız çalışmalar gayet iyi gidiyor. İnşallah bu sporcularla Avrupa şampiyonluğunu ülkemize kazandırmak istiyoruz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA