Bellona AGÜ, Avrupa'da Şampiyonluk İstiyor

Sportif direktör Bozbey:'Şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Kupanın dört Türk takımından birine gelme ihtimalinin çok yüksek olması bizi sevindiriyor'

Bellona AGÜ Kadın Basketbol Takımı Sportif Direktörü Ahmet Bozbey, FIBA Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda BLMA'yı 20 sayı farkla yenerek önemli bir avantaj elde ettiklerini belirterek, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Bozbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deplasmanda mağlup ettikleri BLMA takımının Fransa liginin lideri olduğunu, güçlü bir rakibi 85-65 gibi farklı bir skorla yenerek Kayseri'ye döndüklerini ifade etti.

Maçın bu kadar kolay geçeceğini tahmin etmediklerini dile getiren Bozbey, 'Çok ciddi bir takıma karşı oynayacağımızı bildiğimiz için işi sıkı tuttuk. İyi oynadık ve rövanş maçı için de iyi bir avantaj sağladık. Kayseri'de bizi rahat bir maç bekliyor. Taraftarımızın da desteği ile bu turu da geçeceğimize inanıyoruz.' diye konuştu.

Bozbey, Avrupa kupalarında kırmızı-beyazlı takımın iki kez final oynama başarısı gösterdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Avrupa kupalarında finale ilk çıktığımızda gücümüz yeterli değildi. İkincisinde ise herkes biliyor, şansızlıkla kaybettik. Şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Kupanın dört Türk takımından birine gelme ihtimalinin çok yüksek olması bizi sevindiriyor. En azından kupa yüzde 90 ihtimalle Türkiye'de kalacak. Biz maç maç düşünüyoruz, önce yarı final, sonra finali hedefliyoruz. İnşallah, yarı finale de dört Türk takımı kalır ve kupa Türkiye'ye gelir.'

Kaynak: AA