2016-17 Sezonu Dzeko'ya Yaradı

Roma'nın Bosna Hersekli futbolcusu Dzeko:'Formumun zirvesindeyim. Kendimi 30 yaşında gibi hissetmiyorum'

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma'nın forvet oyuncusu Edin Dzeko, en iyi sezonunu geçirdiğini söyledi.

UEFA'nın internet sitesine açıklamalarda bulunan Bosna Hersekli milli futbolcu, antrenmanlardan önce ve sonra çok çalıştığını belirterek, 'Formumun zirvesindeyim. Kendimi 30 yaşında gibi hissetmiyorum. Kariyerimin en iyi sezonunu yaşadığımı söyleyebilirim.' dedi.

Dzeko, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 2 kez 'hat-trick' yapmasına ilişkin 'Bir karşılaşmada 3 gol kaydetmek basit bir şey değil ama bunu Avrupa Ligi'nde yapmak beni motive ediyor. Çünkü büyük bir şey başardığımı biliyorum. Umarım bunun devamı gelir.' ifadelerini kullandı.

Çekya temsilcisi Viktoria Plzen karşısında 'hat-trick' yapmasının anısına maç topunu evine götürdüğünü anlatan deneyimli oyuncu, 'Kızım topu hemen aldı ve vermek istemedi. Bütün gün onunla oynadı. Tabii ki yaptığım ikinci 'hat-trick'i ona ithaf ettim.' diye konuştu.

Bu sezon tüm kulvarlarda 29 kez fileleri havalandıran Dzeko, Roma'nın efsane futbolcusu Francesco Totti hakkında da şunları söyledi:

'Totti, Roma'nın her şeyi. Maç öncesi ısınmak için sahaya çıktığında taraftarlar çıldırıyor. Stattaki atmosfer hareketleniyor. Totti, Roma kenti ve takımının efsanesi. O, çok mütevazı biri. Onunla konuştuğunuzda yıldız futbolcu olduğunu asla anlayamazsınız. Totti ile oynamak bir onur.'

Kaynak: AA