UTAŞ Uşakspor-Ödemişspor Maçının Tatil Edilmesi

Ödemişspor Kulübü Başkanı Badem: 'Sporda şiddetin önlenmesine yönelik tedbirleri almadığımız sürece, bu şiddet katlanarak büyüyecek ve telafisi mümkün olmayacak sonuçların doğmasına sebebiyet verecektir'.

Ödemişspor Kulübü ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Bölgesel Amatör Ligi 8. Grup'ta UTAŞ Uşakspor ile oynadıkları ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçla ilgili olarak sporda şiddetin önlenmesine yönelik tedbirlerin alınmaması halinde bu şiddetin katlanarak büyüyeceğini bildirdi.

Badem, yaptığı yazılı açıklamada, hafta sonu deplasmanda oynadıkları UTAŞ Uşakspor müsabakasında istemedikleri olayların yaşandığını belirtti.

Takımlarını hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftarlara geçmiş olsun dileklerini ileten Badem, maç sırasında protokol tribünde bulunan İskender Doğan'ın sahaya inerek futbolculara saldırısının fotoğraflarda net bir şekilde görüldüğünü bildirdi.

Badem, rakiplerinin kadrosunda yer alan ancak esame listesinde yer almayan Serhat Çiçek'in sahaya girip futbolculara saldırdığını belirterek, 'Uşakspor taraftarı tel örgüler ve emniyet güçlerine rağmen saha içine atlıyor, futbolcumuzu darbediyor. Sonra da elini kolunu sallayarak tekrar tribüne çıkıyor. Bütün bunların sorumlusu Ödemişspor mudur?' ifadelerini kullandı.

Futbol Müsabaka Talimatı'nın ortada olduğunu bildiren Badem, şunları kaydetti:

'Sporda şiddetin önlenmesine yönelik tedbirleri almadığımız sürece, bu şiddet katlanarak büyüyecek ve telafisi mümkün olmayacak sonuçların doğmasına sebebiyet verecektir. Bu sebeple son olmasını ümit ettiğimiz bu menfur olaya karşı gerek TFF yetkililerince gerekse de adli makamlarca en ağır yaptırımların uygulanacağına şüphemiz yoktur.'

Kaynak: AA