Şehitkamil, Potada Bölge Şampiyonluğunu İstiyor

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü U 16 Basketbol takımı, Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Güney Bölge Şampiyonasında Gaziantep’i temsil edecek. 2016-2017 sezonunu namağlup il şampiyonu olarak tamamlayan potanın perileri, bölge şampiyonluğunu hedefliyor.

Basketbol branşı altyapısında başarıdan başarıya koşan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, yeni bir başarı öyküsü yazmak için yola çıktı. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 08-12 Mart 2017 tarihleri arasında Nevşehir ilinde düzenlenecek olan U16 Bayanlar Kategorisi Merkez Güney Bölge Şampiyonası’nda Gaziantep’i temsil edecek olan yeşil-siyahlı sporcular, yenilmezlik serisini sürdürerek yeni bir şampiyonluk hedefliyor.

"Altyapıda büyük bir dinamizm var"

Yeşil-siyahlı şampiyon perilerin Nevşehir’e uğurlarken Şehitkamil Belediye Spor Kulübü bünyesinde müsabık branşların altyapılarında büyük bir dinamizm olduğunu ifade eden Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, “Basketbol branşında il şampiyonasında elde ettikleri namağlup şampiyonlukla Gaziantep’i Merkez Güney Bölge Şampiyonasında temsil etmeye hak kazanan sporcularımızı Nevşehir’e uğurluyoruz. Şampiyonlardan bir sportif başarı sözü daha aldık. Ancak bizler için önemli olan sportif başarı kadar Gaziantep’i her platformda sporcu ahlakına, kimliğine yakışır şekilde temsil etmek. Çok şükür altyapılarda yetişen tüm sporcularımızda bu özellikler fazlasıyla mevcut. Çocuklarımızın, gençlerimizin son dönemde spora olan ilgileri memnuniyet verici düzeydedir. Bu ilgi akademik başarıyla bütünleşince çok daha mutlu oluyoruz. Gerek Şehitkamil Belediye Spor Kulübü altyapısında faaliyet gösteren sporcularımızı gerekse de belediyemizin organize ettiği sportif projelere katılan sporcu öğrencilerimizi takip ettiğimizde büyük bir dinamizme şahit oluyoruz. Bu tablo şehrin spor kültürü adına çok önemli. Teknik heyete, sporcularımıza ve organizasyona katılacak tüm spor kulüplerimize bir kez daha başarılar diliyorum”dedi.



"Takım arkadaşlarımızla en iyi sonucu almak için kenetlendik"

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü U 16 Bayan Basketbol Takımı Kaptanı Gamze Nur Kuyumcu, şampiyona öncesinde yaptığı değerlendirmede takım arkadaşlarıyla birlikte şampiyonadan en iyi sonuçla dönmek için kenetlendiklerini söyledi.

Kuyumcu, “Büyük emekler vererek 2016-2017 sezonun il şampiyonu olarak tamamladık. Şimdi hedefimiz bölge şampiyonasından bir üst tura yükselmek. Bunun için takım arkadaşlarımla birlikte gönül birlikteliği yaptık ve başarıya kenetlendik. Şehitkamil Belediyemizin, spor kulübümüzün bizlere büyük desteği var. Hocalarımız bizlere inanıyor. Bize parke üzerinde Gaziantep’i en iyi şekilde temsil edebilmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, uğurlama esnasında başarı sözü veren Şehitkamilli perilere çiçek taktim ederek Nevşehir uğurladı.

Kaynak: İHA