Kütahya'daki Olaylı Maç

Kütahyaspor Kulübü Başkanı Yıldırım: 'Futbol terörü Altay'a yakışmadı'.

Spor Toto 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Kütahyaspor'un Başkanı Ramazan Yıldırım, hafta sonu sahalarında oynanan Kütahyaspor-Altay maçının ardından çıkan olaylara ilişkin, 'Futbol terörü Altay'a yakışmadı.' dedi.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, çıkan olaylarla ilgili Altay Kulübü'nün basın açıklamalarını büyük bir hayretle izlediklerini söyledi.

Bilet fiyatlarının bahane edilerek olay çıkarıldığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

'Taraftar kontenjanı ve bilet fiyatlarıyla alakalı olarak spor camiasının içinde olan herkesin bildiği üzere, misafir takım taraftarına ayrılan kontenjan müsabakanın oynandığı stadın resmi kapasitenin yüzde 5’i kadar olmak şartıyla İl Güvenlik Kurulu’nun maçtan önce toplantısında belirlenmektedir. Bilet fiyatları konusunda ise misafir takım için olan değil kendi taraftarımızla aynı fiyatlar uygulanmıştır. Bunları bahane ederek müsabakayı protokol tribünü yerine taraftar grubuyla birlikte izleyip, holiganca şehir halkına edilen küfürlü ağza alınmayacak hakaretlerle dolu tezahüratlara eşlik edilmiştir.'

Altay taraftarlarının Kütahya Dumlupınar Stadı'na büyük zararlar verdiğini dile getiren Yıldırım, 'Takımın tuvaletlerini kullanılmayacak hale getirilmesine, stat koltuklarının sökülüp atılmasına göz yuman bir spor yöneticisinden bu konuda sağduyu beklemenin ne kadar doğru ve mantıklı bir hareket olabileceğini kamuoyunun takdir ve vicdanına bırakıyoruz. Maalesef futbol terörü Altay'a yakışmadı.' diye konuştu.

Yıldırım, çıkan olayların sorumlusunun Altay olduğunu vurgulayarak, TFF'de konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Pazar günü Kütahyaspor ile Altay arasında oynanan karşılaşma sonrası çıkan olaylarda 3 taraftar yaralanmıştı.

Kaynak: AA