GÜNDEM ÖZETİ / 7 Mart 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Ürdün Başbakanı Hani el Mulki ile görüşecek, konuk Başbakana FETÖ'nün darbe girişiminde Meclisin hasar gören bölümlerini gezdirecek.

(TBMM/17.15)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu kabul edecek.

- Ürdün Başbakanı Hani el Mulki'yi resmi törenle karşılayacak Yıldırım, mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Başbakan Yıldırım, İzmir'de Dünya Kadınlar Günü Buluşması'na katılacak.

(Ankara/11.30/12.30/14.45/İzmir/19.00)

3- CHP, HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Külliyesi'nin kuruluşunun 80. yılı dolayısıyla Ankara Üniversitesi'nce Tandoğan yerleşkesinde düzenlenecek konferansa katılacak, SETA tarafından gerçekleştirilecek 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi: Etkin Yönetim, Güçlü Demokrasi' başlıklı 'Bakana Sorun' etkinliğinde diplomat ve basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/14.00)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD Kriz Merkezi'nde düzenlenecek 'AFAD Sivil Savunma Gönüllülük Kampanyası' lansmanına katılacak.

(Ankara/14.00)

3- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/15.00)

4- Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, 15 Temmuz gazisi kadınlar ve kadın şehitlerin yakınlarının katılımıyla anma programı düzenleyecek.

(TBMM/13.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” törenine katılacak.

(İstanbul/18.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, konfederasyon ve STK başkanları ile iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla TOBB'da yapılacak, 'Üreten Türkiye Konuşuyor' toplantılarının tanıtımına katılacak.

(Ankara/10.00)

3- TÜİK, 'İstatistiklerle Kadın 2016' bülteni ile geçen yılın 4. çeyreğine ilişkin İşgücü Maliyet Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine Müsteşarlığı, 2 ve 10 yıl vadeli iki ayrı devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Hamburg kentinde Avrupalı Türklerle bir araya gelecek, halka hitap edecek.

(Hamburg)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

SPOR

1- UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Napoli-Real Madrid ve Arsenal-Bayern Münih maçları oynanacak.

(Napoli/Londra/22.45)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Banvit, Almanya'nın EWE Baskets takımını konuk edecek.

(Balıkesir/20.00)

3- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, İspanya'nın Perfumerias Avenida takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

4- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçları oynanacak.

- Good Angels-Galatasaray, Wisla Can Pack-Hatay Büyükşehir Belediyespor, BLMA-Bellona AGÜ ve ESBVA LM-Yakın Doğu Üniversitesi karşılaşmaları yapılacak.

(Kösice/19.45/Krakow/21.00/Lattes/ Villeneuve-d'Ascq/22.00)

5- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Muratbey Uşak, Fransa'nın Nanterre 92 takımını ağırlayacak.

(Uşak/19.00)

6- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final rövanşında Bursa Büyükşehir Belediyespor, İspanya'nın Naturhouse Cuidad Logrono takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Bursa/18.00)

7- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçları yapılacak.

8- Hentbol Bayanlar Süper Lig 19. hafta erteleme maçında Ardeşen Gençlik ile Eskişehir Hentbol karşılaşacak.

(Rize/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA