Yaşarın Sultanları Yenilmezlik Serisini 38 Maça Çıkardı

Son üç yılın Üniversiteler Spor Ligi (ÜNİLİG) şampiyonu Yaşar Üniversitesi Voleybol Takımı, bu yıla da şampiyonluk parolasıyla başladı. Yaşarın Sultanları, Afyon’da yapılan 2. tur grup maçlarında tüm rakiplerini geçerek 4. şampiyonluk için hem finallere yükseldi hem de yenilmezlik serisini 38 maça çıkardı.

Son üç yılın şampiyonu, oynadığı tüm maçları kazanan ve bu sürede çıktığı 35 maçta yalnızca 4 set kaybeden Yaşar Üniversitesi Voleybol Takımı, bu yıla da hızlı bir başlangıç yaptı. Geçen hafta Afyon Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen 2. tur grup eleme maçlarında, Yaşarlı kızlar, Antalya Akdeniz, Çorum Hitit üniversitelerini 3-0 ve Ankara Başkent Üniversitesini de 3-1’lık skorla geçerek gruptan birinci çıkıp finallere yükselmeye hak kazandı. Yenilmezlik serisini dördüncü yılın başında da sürdüren Yaşarlı kızlar, rekorlarını da 38 maça çıkarmış oldu.

Yaşar Üniversitesinin antrenörü Barış Lale, “Çok kaliteli ve uzun süredir birbirleriyle oynamaya, başarıya ve kazanmaya alışmış bir takımımız var. Aramıza yeni katılan oyuncularımız da bu ritme kısa sürede uyum sağlayınca başarı devam ediyor. Üç rakibimiz de güçlü ekiplerdi ve iyi mücadeleler sergilendi. İlk iki etabı başarıyla geçtik. Bu iş bir ekip işi ve biz dördüncü şampiyonluğu da İzmir’e getirmek istiyoruz” dedi.

Takım kaptanı Büşra Göral ise bu yıl da şampiyonluk kupasını kazanmak istediklerini belirterek, “Üç yıl üst üste şampiyonluk yaşayan bir takımın kaptanı olmak gurur verici. Hedefimiz yenilmezlik serimizi sürdürerek Mayıs ayında yine şampiyon olmak” diye konuştu.

Kaynak: İHA