Trabzon'daki Spor Tesisleri Çocuk Ve Gençlerle Buluşacak

Son yıllarda tesisleşmede altın çağını yaşayan Trabzon’da birbirinden modern spor tesisleri, çocuklar ve gençleri bekliyor. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, sadece il ve ilçe merkezlerindekileri değil, en ücra köydeki genç ve çocukları bile sporla buluşturmak için projelerine devam ediyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, yaklaşık 64 branşın 47’sinin Trabzon’da yapıldığını hatırlattı ve çocukların istedikleri branşa yönelerek uzman antrenörler eşliğinde spor yapabileceğine dikkat çekti. “Trabzon tesisleşmede büyük atılım içinde” diyen İl Müdürü Öztürk “Spor altyapısı açısından Türkiye’nin en donanımlı şehirlerinden birisi olan Trabzon’da futbol sahalarından, yüzme havuzlarına ve bireysel antrenman salonları, tenis kortları, spor salonları ve olimpik sporcu fabrikasına kadar her şey var. Bu tesislerimiz spor yapacak olan gençlerimiz ile güzel. Çocuklarımızın buralarda sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere katılmaları hem sağlık ve hem de kendilerini geliştirme anlamında çok önemli” dedi.

Gençlik hizmetleri açısından da önemli faaliyetler yaptıklarına dikkat çeken İl Müdürü Öztürk, gençlik merkezlerinin aktif olarak kullanılması gerektiğini, kültürel ve sosyal açıdan her türlü imkanı sunduklarını kaydetti.

Öte yandan Trabzon’da 2 stadyum, 11 stat, 14 futbol sahası, 10 semt sahası, 1 atletizm stadı, 1 jimnastik salonu, 18 spor salonu, 2 yüzme havuzu, tenis kompleksi (3’ü kapalı toplam 16 adet), 1 fitness spor merkezinin yanı sıra 1 Türkiye Olimpik Sporcu Eğitim Merkezi, 1 atış poligonu, 9 gençlik merkezi ve 1 doğa kampı bulunuyor.

Kaynak: İHA