Tayfun Korkut Bayer Leverkusen'de!

Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen teknik direktör Roger Schmidt ile yollarını ayırdı. Leverkusen, sezon sonuna kadar Tayfun Korkut'u göreve getirdi.

Tayfun Korkut Bayer Leverkusen'de!
Alman basınından Kicker'ın geçtiği habere göre; Bayer Leverkusen yönetimi sezon sonuna kadar takımı Tayfun Korkut'a emanet etti. Daha önce Real Sociedad altyapısında çalışan ve son olarak Kaiserslautern'de görev alan genç teknik adam ile anlaşma sağlandığı belirtildi.

TAYFUN KORKUT KİMDİR, TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ
Futbola vedasından sonra antrenörlük yapmaya karar verdi ve ilk antrenörlük deneyimini Real Sociedad'da altyapısında antrenörü olarak görev alarak edindi. 2009 yılında Bundesliga ekiplerinden 1899 Hoffenheim'ın U-17 takımını çalıştırdı. Daha sonra Almanya'nın Köln kentindeki Hennes Weisweiler Akademisi'nde 57. UEFA Pro Lisans Kursuna katıldı ve teknik direktörlük diploması kazandı. 2011 yılından beri VfB Stuttgart U-19 takımını çalıştırmıştır. Korkut bir dönem millî takım yardımcı antrenörlüğünü yapmıştır. Tayfun Korkut 2013 yılının son günlerinde Hannover 96 ile anlaşarak Bundesliga'da görev alan ikinci Türk teknik direktör olma başarısını gösterdi. Korkut, 15.06.2016 tarihinde Almanya 2. Futbol Ligi takımlarından 1.FC Kaiserslautern internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile 2018 yılına kadar sözleşme imzalandığı duyuruldu. Tayfun Korkut'un buradaki macerası ise 18 maç sürdü.