Rota Koleji'nden 'Yabancı Oyuncu' Açıklaması

Bayanlar Voleybol 1. Lig A Grubu ekibi Rota Koleji, gelecek sezondan itibaren 1. Lig'de yabancı oyuncu oynatılmamasını talep etti.

Rota Koleji Spor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, voleybolda altyapıların daha hızlı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi, yerli sporcuların daha çok maç yapıp gelişimlerini daha erken tamamlamaları için 1. Lig'de gelecek sezondan itibaren yabancı sporcu oynatılmaması için tüm 1. Lig kulüpleri ve Voleybol Federasyonu'na çağrıda bulunulduğu belirtildi.

Bu çağrının Türk voleybolunun kurtuluşu ve daha sağlam temeller üzerine oturması için büyük öneme sahip olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Yabancı sporcular için ödenen astronomik rakamların altyapıların gelişmesi için kullanılması halinde çok yakın bir zamanda yaptığımız bu çağrımızın öneminin daha iyi anlaşılacağını düşünüyor, bu konuyu tüm voleybol camiasının dikkate alması ve hassasiyetle değerlendirmesini istiyoruz. Bu önerinin hayata geçirilmesiyle sadece kulüpler değil, bir adım sonrasında milli takımlar da önemli oyuncu kazancı sağlayacaktır.'

Kaynak: AA