Rıdvan Dilmen: 'Yasin'in anası ağladı çok yoruldu'

Rıdvan Dilmen, Antalyaspor önünde Tudor'un 3-4-2-1 sisteminde Yasin Öztekin'e büyük iş düştüğünü söyledi...

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTVSpor'da Antalyaspor-Galatasaray maçının ilk yarısını değerlendirdi.

İŞTE DİLMEN'İN AÇIKLAMALARI:

"Şansal abiyi aradım biraz önce... En çok sprint atan oyuncuyu merak ettim onu sordum sistemlerinden. Yasin diye tahmin ediyordum öyle çıktı. 3 oyuncunun işi çok zor Yasin, Carole ve Semih."

"Rakibin de oyun anlayışı bu oyuncuların işini ya kolaylaştırıyor ya zorlaştırıyor. Top Galatasaray'da olduğu zaman 3-4-2-1 oynuyorlar artık. Brezilya'nın 2002 Dünya Kupası'ndaki sistemi..."

Şimdiden söyleyim ilk değişiklik Yasin olur. Yasin'in mesafesi 70-80 metrede oynamak zorunda kalıyor çocuk. Bu efor işidir. Yasin'in anası ağladı çok yoruldu çocuk...

Gol klasik Chedjou hatası. Muhtemelen Tudor'un 1.stoperidir ama gereksiz riskleri alakası yokken oyuna ortak etti rakibi... Öyle zamanlarda gidiyor ki devreye rakibi ortak ediyor.

Galatasaray'ın koşu mesafesi bundan 2-3 maç evvelden fazla olacaktır. Tudor sezon başı antrenörü, yüklemeyi iyi yapar sezon başlarında şimdi de tempoyu artırmış bu kadar adale sakatlıkları ondan Galatasaray'da. Bruma artık içeri girdiği için bu tip pozisyonlarını gollerini göreceğiz.