Rahvan Atçılar Bilgilendirildi

Ardahan rahvan at binicilik kültür ve spor kulübü il ve ilçelerdeki bütün rahvan atçılar ile Ardahan belediyesin konferans salonunda toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı da 2017 yılında geleneksel spor dalları Federasyonu’nun almış olduğu kurallar rahvan atçılara anlatıldı.

Toplantıya katılan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan’ın sahip olduğu çayır ve meralarla rahvan at yetiştiriciliği ve binicilik anlamında oldukça elverişli olduğunu dile getirdi.

Köksoy, "Ardahan’da yetişen atlar, iklim şartlarından dolayı Türkiye standartlarına göre daha dayanıklı bir ırktır. Bu nedenle daha sağlam bir yapıya sahiptir. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin rahvan at ile safariler yapabileceği ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Spor kulübümüz bu anlamda, bu spora güzel bir şekilde sahip çıkıyor ve yaşatıyor. Bu sporun yaşaması adına biz de belediye olarak her zaman için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz."

Ardahan Rahvan At Binicilik Kulübü Başkanı Murat Arabul ise, Ardahan’da rahvan at ırkının damızlığının geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Tarihte olduğu gibi daha dayanıklı daha kaliteli ırkları tekrar geliştirmemiz lazım ve bunun için çalışmalıyız" dedi

Kaynak: İHA