Milli Sporcuya Uluslararası Ödül

Türkiye’nin ilk olimpik cimnastikçisi Göksu Üçtaş Şanlı’ya Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Kadın ve Spor Başarı Belgesi verildi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından verilen Kadın ve Spor Başarı Belgesini Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ve Türkiye Olimpiyat Komitesi Kadın ve Spordan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Sema Kasapoğlu’nun elinden alan milli cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı, ödülünü tüm bayan sporcular ve hakemler adına aldığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi verilen bu ödülün büyük anlam ifade ettiğini belirten Göksu Üçtaş Şanlı, "Uluslarası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından şahsıma verilen Kadın ve Spor Başarı Diplomasını öncelikle her gün yılmadan çalışan tüm bayan sporcu arkadaşlarım, bizlere emek veren çok değerli antrenörler ve bu işe gönül vermiş tüm bayan hakemlerimiz adına aldım" dedi.

Spor yapmak isteyen herkese kapımız açık

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından verilen Kadın ve Spor Başarı Belgesinin sporda teşvik adına önemli olduğunu söyledi.

Çelen, "Türkiye’de cimnastiğin gelişmesi için bir takım çalışmalar yapıp projeler üretiyoruz. Bu çalışmalar sonucunda da başarılı ve cimnastikçiler yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz. Federasyon olarak il müdürlüklerimize ve okullarımıza malzeme desteği yapıyoruz. Geleceğin cimnastikçilerinin yetişmesi için büyük çaba harcıyoruz. Bütün spor dallarının temelini oluşturan cimnastiği, ülkemizin en ucra köşelerine kadar yaymaya çalışıyoruz. Cimnastik yapmak isteyen herkese kapımız açık.Her türlü desteği ve imkanı vermeye hazırız" diye konuştu.

Kaynak: İHA