Geleneksel Çocuk Oyunları Adana'da Yaşatılıyor

Adana’da başlayan 2017 Çocuk Oyunları Turnuvası’nda 51 okuldan 594 öğrenci, mendil kapmaca, tombik ve yakan top oyunlarıyla gönüllerince eğlendi, anne ve babaları ise nostalji yaşadı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (ÇOSKK) işbirliğinde organize edilen 2017 Çocuk Oyunları Turnuvası, Yüreğir Gençlik Merkezi’nde start aldı. Mendil kapmaca için 28 takım, tombik için 12 takım, yakan top için 11 takım olmak üzere 51 okuldan 594 öğrenci mücadele verdi. Zevkli ve heyecan dolu oyunlarda ilkokul ve ortaokul öğrencileri kıyasıya yarıştı. Öğrencilerin sevgi, saygı ve hoşgörü içindeki mücadelesi, kendilerini izlemeye gelen büyüklerine örnek oldu. Çocuklarının heyecanını paylaşan anne ve babalar, nostalji dolu dakikalar yaşadı.

Günümüz çağında çocukların bilgisayar oyunlarına bağımlılıklarını azaltmayı ve akranlarıyla dostluk bağlarını geliştirmeyi amaçlayan Çocuk Oyunları Turnuvası’nda dereceye giren takımlara kupa, başarılı öğrencilere madalyaları törenle verildi.

Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı bürokratları, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda bundan sonra da çocukların yararına olacak her türlü organizasyon içinde bulunacaklarını bildirdi.

Kaynak: İHA