Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde Hafta Sonu Yoğunluğu

Türkiye’nin kristal kar ve sarıçam ağaçlarıyla ünlü Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Tesisleri yerli ve yabancı kayak severlerle dolup taşıyor.

Alplerden sonra Dünya’da tek kristal kara sahip olan Cıbıltepe Kayak Merkezi kayak severlere eşi benzeri olmayan görsellik sağlıyor. Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından gelen kayak tutkunları Sarıkamış’ın Sarıçam Ormanları arasındaki eşsiz kar ve sarıçam ğaçlarının güzelliğini yaşayarak, sevdikleriyle birlikte kaymanın zevkini yaşıyor.

Hafta sonu tatilini fırsat bilen aileler çocuklarıyla birlikte geldiği Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde gönüllerince kaymanın tadını çıkarttı. Bazı aileler çocuklarını kucaklarına alarak kızaklarla kayarken, kimileri ise kızakların iplerinden tutarak çocuklarını çekerek kaydırdı. Mart ayının içerisinde olmasına rağmen yaklaşık 90 santim kar bulunan Cıbıltepe’de güneşli havanın altında kayan kayak severler, baharda kaymanın keyfini çıkarttı.

Dünya’da sadece Alplerde bulunan kristal karın Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde olduğuna dikkat çeken Habitat Otel Sahibi Kürşat Gemalmaz, yaklaşık 2 bin metre üzerinde sarıçam ağaçlarının arasından kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyenlerin Sarıkamış’ı tercih ettiğini söyledi.



Kürşat Gemalmaz, “Sarıkamış 2 bin metre üzerinde Dünya’da nadir görünen sarıçam ormanlarıyla kaplı bir merkez. Bunun değişik avantajları oluyor. Tabi ki çığ tehlikesinden uzak güvenle kayak yapma imkanı bulunuyor. Gönül rahatlığıyla acaba “çığ”olur mu? Endişesi yaşamadan herkes Sarıkamış’ın eşsiz pistlerinde gönüllerince kayabilir. İnanın Sarıkamış’ta kaymak bağımlılık yapıyor. Burada kayan artık Sarıkamış’ın dışında kaymak istemiyor” dedi.

Habitat Otel Sahibi Kürşat Gemalmaz, “Sarıkamış’ın önemli bir kar kalitesi var. Nemsiz bir ortam olması, otel imkanlarının çok iyi olması ve dinlenme amacıyla gelenler için çok rahat bir ortam olması. Kafasını dinlemek, rahatlamak, iş ortamından, stresten uzaklaşmak isteyenler için bire bir kayak merkezi. Bu ayrıcalığıyla Sarıkamış diğer kayak merkezlerinden avantajlı konumda. Mart ayında bulunmamıza rağmen pistlerde 90 santim kar var, bu şekilde devam eder ise Nisan sonuna kadar Sarıkamış’ta kayak yapmak mümkün” diye konuştu.

Öte yandan hafta sonunu kayarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar Sarıkamış’a akın etti. Sıcak ve güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, hem kaydı, hem de kar üzerinde mangal ve semaver yakarak hem karınlarını doyurdu, hem semaverden çay içerek günü değerlendi.

Kaynak: İHA