Futbola Renk Geldi

1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle kurum müdürleri, kaymakam ve personellerden oluşan Tekirdağ Yeşilay Şubesi ile TFF Kadınlar 3. Lig’de mücadele eden Tekirdağ Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kadınlar Kulübü arasında oynanan futbol maçı renkli görüntülere sahne oldu.

Namık Kemal Stadyumu’nda oynanan futbol karşılaşmasında her iki takım “Sağlıklı bir yaşam için sen de söz ver” pankartıyla sahaya çıktı. Maç öncesinde erkeklerden oluşan Tekirdağ Yeşilay Şubesi Futbol takımı, kadınlardan oluşan Tekirdağ Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kadınlar Kulübü’ne karanfil hediye ettiler.

Maç öncesinde açıklamada bulunan Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar, “Yeşilay haftamızın geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğindeyiz. Futbol maçı yapıyoruz. Amacımız, farkındalık. Tekirdağ Gençlik hizmetleri kadın futbol takımımızla, Tekirdağ Kamu Yöneticileri, vali yardımcımız, kaymakamımız, basın mensubu, iş adamları, Sağlık İl Müdürümüz, Çevre İl Müdürümüz, Aile ve Politikalara İl Müdürümüz gibi bir futbol takımı oluşturduk. Yeşilay Haftası nedeniyle geleneksel hale getirdiğimiz futbol maçını yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kadınlar liginde oynuyorlardı özel maçta erkeklerle karşılaştılar

Tekirdağ Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kadınlar Kulübü Futbol Takımının kaptanı Elif Balcı ise TFF Kadınlar 3. Lig’de her hafta kadın futbol takımı ile karşılaştıklarını ama bu sefer Yeşilay Haftası nedeniyle özel bir maçta olduklarını ifade ederek, “Her iki takıma başarılar diliyorum. Geçen yıl yine Yeşilay Haftası nedeniyle erkeklerle yaptığımız futbol maçında 4-2 yenilmiştik. Ama bu yıl iddialıyız. Bu yıl daha farklı olacak” diye konuştu.



Kadın hakemlerin yönettiği ve renkli görüntülere sahne olan futbol maçı, erkeklerden oluşan futbol takımının 5-2’lik galibiyeti ile sona erdi.

Kaynak: İHA